• DOLAR 32.661
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2503.426
  • ...
BDP`lilerden İLKHA muhabirine engel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mazıdağı ilçesi Yunus Emre İlköğretim Okulunda yapılan oylamayı görüntülemek için okulda bulunan İlke Haber Ajansı muhabiri Erhan Aktumur, BDP müşahidi olduğunu iddia eden kişiler tarafından engelledi. Bina sorumlusunu dahi zor durumda bırakan BDP’liler, sandık başkanının itirazı olmamasına rağmen hukuki hiçbir gerekçe göstermeden İLKHA muhabirini zorla dışarı çıkarttı.

 Alınan bilgiye göre; Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Belediye Başkan Adayı A. Aziz Tuna’yı görüntülemek isteyen İlke Haber Ajansı muhabiri Erhan Aktumur, hiçbir gerekçe gösterilmeden BDP müşahidi olduğunu iddia eden kişiler tarafından kargaşa çıkartarak görüntü alınması engelledi. Ayrıca BDP’nin alan sorumlusu olduğunu iddia eden bir şahıs da kapı da durarak İLKHA muhabirinin görüntü almasını engelledi.

 Olaya açıklık getirmek isteyen HÜDA PAR yetkililerine de müdahale edilerek, kargaşa çıkarılmak istendi.  Hukuki olarak ilçe seçim kurulunda ‘Basının içeri girebilir’ yazısının gelmesine rağmen BDP’lilerin hala kargaşa çıkarmak istemesi sandık ve bina sorumlularını da rahatsız etti. Basın çekim yapabilir, yazısının gelmesinin ardından muhabirin görüntü almasına izin verildi.  (Süleyman Tuna /Erhan Aktumur-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir