• DOLAR 32.351
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.823
  • ...
"Van'da BDP'lilerden sandık müşahitlerine tehdit"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van’ın İpekyolu ilçesi Karşıyaka Mahallesinde bulunan Birol Emir İlköğretim Okulu’nda BDP’li oldukları belirtilen kimi şahısların aynı binada bulunan diğer parti görevlilerini bina içerisinde takip ettikleri ve sözlü tacizde bulundukları iddia edildi.

 

İpekyolu ilçesi Karşıyaka Mahallesinde bulunan Birol Emir İlköğretim Okulu’nda BDP’li oldukları belirtilen kimi şahısların binada görevli olmadıkları halde BDP’ye oy vermeleri noktasında halka baskı yaptıkları ve BDP dışındaki diğer parti müşahitlerini birbirlerine göstererek korkutmaya çalıştıkları hatta diğer parti müşahitlerini durdurarak ellerindeki belgelere el koymak istedikleri öne sürüldü.

 

Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız diğer partilerin sandık müşahitleri BDP’li oldukları belirtilen şahısların tacizlerinden dolayı okulu terk etmek zorunda kaldılar.

 

Binada herhangi bir görevi olmayan BDP’li bir grup, binada görev yapan diğer parti müşahit ve görevlilerini takip etmek suretiyle birbirlerine gösterip sonrasında durdurup ellerindeki belge ve bilgileri ele geçirmeye çalıştılar.

 

Sözkonusu BDP’li grup; parti, müşahit ve görevlilerini sözlü tacizlerde bulunup sandık çevresinde ve binanın içerisinde sürekli gezerek kendilerinden olmayanlara gözdağı verip tehdit ettikleri iddia edildi.

 

Bu arada Van’ın Edremit ilçesine bulunan birçok okuldan da tehdit baskı haberleri geldi. Özellikle seçimlerin bitimine dakikalar kala Vali Tahir Paşa İlköğretim Okulu, Kadriye Sağdinç İlköğretim Okulu, Müslih Görentaş İlköğretim Okulu ile Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde de gerek sandık müşahitleri gerekse salon görevlilerine ve gerekse halka yönelik baskı ve tehditlerin olduğu iddia edildi.
Zorbalığa karşı çıkan sandık görevlileri ve müşahitlerin ise darp ve sözlü saldırıya maruz kaldıkları öğrenildi.

 

Söz konusu okullarda güvenlik zafiyeti yaşandığı iddia edildi. (Murat Dalgın, Cihad Coşar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir