• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır`da sandık başkanı zorbalığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki Diyarbakır Anadolu Lisesinde seçim zorbalığı yaşandı. Okulda bulunan 1236 Nolu sandıkta,  sandık başkanı olduğunu söyleyen bir kişi, adeta zorbalık yaparak diğer parti müşahitlerinin sandık başına geçmesini engelledi. Yapılan seçim hukuksuzluğuna polisin göz yumduğu iddia edildi.

 Yaşanan olay hakkında bilgi veren HÜDA PAR Sandık Müşahidi İbrahim Yaz, söz konusu şahsın kendilerini sandık başına almamakta direttiğini ifade etti. Yaz, olay hakkında şunları söyledi, “Resmi müşahit kartım olmasına rağmen, salon başkanı bizleri içeriye almadı. Almamasının sebebini sorduğumuzda ‘ben almıyorum’ dedi. Ayrıca oy kullanmaya gelen vatandaşlarla perde arkasına geçerek vatandaşları yönlendirmeye çalıştı. Elimizden geldiği kadar müdahale etmemize rağmen maalesef kendi bildiğini yapmaya devam etti. En son YSK’dan yetkililer geldi. Yetkililerin gelişinden sonra sandık başkanı bizi kabul etti. Ama aradan 3 saat geçti. Bu süre zarfında ne yapıldıysa yapıldı. Diğer sandıklarda herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen, kendisi bize bu sorunları yaşattı.”dedi.

 Yaz, olayla ilgili tutanak tutulduğunu ve gerekli hukuki işlemlerin yapılacağını belirtti. (İlyas Yıldız/Fikret Kavgalı – İLKHA)


 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir