• DOLAR 32.575
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2427.169
  • ...
HÜDA PAR yetkilileri oylarda hile olan okulları gezdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çoban ve HÜDA PAR Batman İl Başkanı M.Emin Doğru bir grup partili ile seçim hilelerinin yaşandığı iddia edilen okulları gezerek incelemelerde bulundular. 

Sandıklarda BDP’li olduğu iddia edilen bazı müşahit ve sandık başkanlarının seçmenlerin açık şekilde oy kullanmasına ve başkalarının kimliği ile oy kullanılmasına izin verdiği iddiası üzerine HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çoban ve HÜDA PAR Batman İl Başkanı M.Emin Doğru ile partililer, okullarda incelemelerde bulunarak sandık başkanlarına uyarılarda bulundu. 

Seçmenlerin oy kullanırken bir sıkıntının olup olmadığını sandık başkanlarına soran HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çoban gittiği her yerde, “Bizim tek isteğimiz vatandaş oyunu kullanırken kendi özgür iradesini sandığa yansıtsın, temennimiz odur. Elinizde bir genelge var ve o genelgeye uyalım.” dedi. 

Sandık başkanları ise seçmenlerin oy kullanırken hiçbir sıkıntı yaşamaması için ellerinden gelen tüm çabaı harcadıklarını söyledi.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir