• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Seçime Hile Karıştıran BDP`liler İLKHA Muhabirine Saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Sur İlçesine bağlı Sarı Kamış Köyünde, köylüleri toplu oy kullandırtmaya çalışan BDP’li grup, orada haber yapan İLKHA muhabiri A.Y`ye saldırıp hastanelik ederken, olay yerindeki askerlerin ise herhangi bir müdahale etmemesi akıllara soru işareti getirdi.

“Burada kimse gizli kullanamaz”
Gelen ihbar üzerine Sarıkamış köyüne giden İLKHA Muhabiri A.Y, “Köydeki bazı vatandaşlar beni arayıp köyde toplu oy kullanıldığını söylediler. Ben de saat 09.00 gibi köye gittiğimde sadece 3 tane oy kullanılmıştı. Diğerlerinden kimse oy kullanmamıştı. Orda bulunan bazı BDP/PKK’lılar, ‘burada kadınlar gizli oy kullanamazlar. Toplu şekilde oy kullanılacaktır. Bu 30 yıldır bu şekildedir.’ Ben de sandık başkanı ile görüştüm,  kendisine herkes kendi iradesi ile oyunu gizli kullanmalıdır.  Toplu oy kullanmak yasaktır. Bunu siz de biliyorsunuz. Bu tutanaklara geçilmelidir. Ben bunları söyleyince içlerinden biri yanıma gelerek bana, ‘siz İLKHA’dan mı geliyorsunuz’ dediklerinde ben de evet dedikten hemen sonra orada bulunan bir Uzman Çavuş kolumdan tutarak beni dışarı çıkardı.” diye konuştu.

 BDP’ler dövüp hastanelik etti, askerler izledi
Yaşadığı olayı anlatan Yıldız, “Uzman Çavuş bana burası benim sorumluluk alanımdadır siz niye geldiniz dedi. Ben de kendisine tamam, burası sizin alanınızda, ama burada bir hukuksuzluk var ne siz ne de sandık başkanı bu olaya müdahale etmezse ben de bunu haber yapacağım. Dedikten sonra orada bulunan 40-50 kişilik grup bana saldırdı ve beni dövmeye başladılar. Bu duruma orada bulunan Uzman Çavuş ve diğer asker buna müdahale etmediler ve seyirci kaldılar. Orada bulunan 2-3 tane kadın beni ellerinden alıp dolmuşa bindirip hastaneye gönderdiler.”

 Öte yandan hastanede tedavi edilen İLKHA muhabiri A.Y, aldığı darplar sonucu doktor tarafından kendisine 4 günlük iş göremez raporu verildi. (İLKHA)


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir