• DOLAR 32.565
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2431.773
  • ...
HÜDA PAR Bismil adayı Yalçın, `Burada devlet yok gibidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-  HÜDA PAR Bismil İlçe Belediye Başkan Adayı Abdussamed Yalçın, oyunu  Bismil Meslek Yüksekokulunda kullandı.

 Eşi Zeynep Yalçın ve HÜDA PAR üyeleri  ile birlikte oy kullanmaya gelen Yalçın, burada yanına gelen  vatandaşlarla  bir süre  sohbet etti.

 Sandık görevlilerine görevlerinde başarılar dileyen  Yalçın, Sandık Kurulunu olası bir sandık hilesine karşı uyardı.

 Abdussamed Yalçın, 1082 numaralı sandıkta oy kullandıktan sonra, aynı okulda bulunan diğer sandıkları gezerek incelemelerde bulundu.

 Seçmenler yönlendiriliyor, burada devlet yok gibidir!

Çıkışta İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Yalçın, seçimlerin halk için hayırlara vesile olmasını diledikten sonra, bazı kişilerin seçmeni etkiyecek şekilde yönlendirdiğine şahit olduklarına dikkat çekerek Yalçın,  “Sabah 08.00 itibari ile bazı sandıkları gezdim. O sandıklarda maalesef kullanılmaması gereken bazı renkler ve  logolara fazla dikkat edilmiyor. Burada devlet yok gibidir. Okulların ve salonların önünde dolaylı olarak bazı yönlendirmelerin olduğunu fark ettik. Görevlileri uyardık. Hayırlısı olsun diyelim. Takdir Allah-u Teala’nındır. Eğer bu şekilde hileler olursa fazla rahatlatıcı olacağını düşünmüyorum. Seçmenlere çağrımız, herkes özgür bir şekilde, kimsenin etkisinde kalmadan, kendi oyunu kendi kullanmasıdır. Yönlendirmelere kapılmamalarını, oy kullanma sorumluğunu kendisinin taşıması gerektiğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu. (Fırat Arslan/Hasan Gündüz-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir