• DOLAR 32.567
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2408.046
  • ...
BDP`lilerden Başkaları Adına Toplu Oy Kullanma İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kayapınar ilçesi Cankatran Mahallesi’nde 1025 ve 1026 nolu sandıkların başındaki BDP’lilerin köylüleri adına toplu oy kullanma teşebbüsünde bulunduğu ayrıca başkaları adına oy kullanılma girişiminin yanı sıra açıktan oy kullanmaların da olduğu iddia edildi.

Sandıkta oy kullananlarının ifadelerine göre; BDP’liler tarafından seçim sandıklarının başında Abdullah Öcalan lehinde sloganlar atılarak seçmenler yönlendiriliyor.

Vatandaşların duruma itiraz etmek için söz konusu sandık başkanlarının isimlerini öğrenmek istemesine rağmen 1025 ve 1026 nolu sandık başkanları, isimlerini vermek istemediler.

Vatandaşların ve sandık görevlilerinin yapılan bu uygulamalara itirazlarına rağmen sandık kurulu başkanı itirazları reddetti. Buna mukabil sandık görevlisi ve müşahitlerin verdikleri itiraz dilekçesine karşılık sandık kurulu başkanı alındı belgesi vermeyerek itiraz dilekçesini yok saydı. Konuyla ilgili vatandaşlar, YSK ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular.

BDP’lilerden görevli kartlı provakasyon
Öte yandan; PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atan BDP’li sandık görevlilerin boyunlarına BDP görev kartı takarak seçmenleri yönlendirmeye çalıştığı ifade ediliyor.

Kayapınar ilçesine bağlı Özel Nil Kolejinde BDP üyeleri seçmeni etkileme amaçlı olarak boyunlarında BDP yazılı görevli kartı bulunduğu halde okul içinde ve sandık bölgelerinde bulunuyor.

Halkın tepki gösterip okul bina sorumlusuna durumu bildirmesine rağmen okul bina sorumlusunun olaya lakayt kalarak, “Bu benim sorumluluğum da değil. Benim görevim sadece masa sandalye bırakmaktır.”şeklinde konuştuğu belirtiliyor. Okul içindeki kolluk güçlerinin ise bu kişilere müdahale etmemesi dikkat çekti.

Söz konusu kişilerin provakasyonunun halen devam ettiği öğrenildi.(İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir