• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç kar yağışı altında oy kullandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, oyunu Yenişehir ilçesindeki Ali Emiri Ortaokulunda kullandı. Kentte yağan yoğun kar yağışının altında oy kullanacağı okula gelen Vali Kıraç’a eşi ve diğer yetkililer eşlik etti.

 

Oy kullanma işleminden sonra Vali Kıraç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vali Kıraç, Diyarbakır’da seçim için alınan güvenlik önlemlerinden bahsederek; “Diyarbakır’da 923 bin 544 seçmen oy kullanacak. Büyükşehir Belediyesi için 74, ilçe belediye meclis üyeleri için ise 381 üye belirlendi. 2 bin 202 sandıkta 661 bin 950 vatandaşımız oy kullanacak. 4 bin 511 güvenlik personelimiz şuan görevleri başında. 200 ekip ve iki helikopter emniyet bölgesi görev yapmaktadır.” Dedi.

 

Vali Kıraç konuşmasına devamla şunları söyledi; “Şuan tüm sandıklar oy kullanma mahallilerine ulaşmış durumda. Sur ilçesine bağlı Soğanlı Köyü’ne giden sandık görevlilerinin yaşadığı trafik kazasından dolayı aynı bölgeye bir ekip göndererek sıkıntıyı hallettik. Şuan şehir merkezinde herhangi bir olumsuz bir durumla karşılaşılmaması bizleri sevindiriyor.”

 

Kıraç, demokrasilerde bayramın seçimler olduğunu belirterek; tüm vatandaşları sandık başına beklediğini ifade etti.

 

Kıraç, son olarak yerel seçiminin Diyarbakır için hayırlı olmasını diledi. (Fikret Kavgalı, İlyas Yıldız – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir