• DOLAR 32.505
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2487.432
  • ...
Basın İlan Kurumu, Silvan'da yrel basınla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Basın İlan Kurumu Müdürü Halit Peltek, resmi ilanlar ile ilgili  olarak, Silvan Kaymakamlık binasında  yerel basınla toplantı düzenledikten sonra, Silvan Kaymakamını ziyaret  ederek görüş alış-verişinde bulundu.

Silvan Kaymakamlığı tarafından organize edilen toplantıya Silvan Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşları, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile ilçede yayın yapan gazete çalışanları katıldı.

 

Diyarbakır Valiliğine bağlı olarak resmi ilan yayınlayan gazetelerin 1 Nisan’dan itibaren Basın İlan Kurumuna (BİK) bağlanacağının  anlatıldığı toplantıda konuşan Diyarbakır Basın İlan Kurumu Müdürü Halit Peltek, ‘’Türkiye’de 02 Ocak 1961 yılında faaliyete başlayan Basın İlan Kurumu, yerel ve ulusal çapta yayın yapan gazetelerin belirli standartlarda yayın yapmalarını amaçlayarak kurulan bir kurumdur.                                                                                                                                                                          Diyarbakır’da yayın yapan gazetelerin denetim ve resmi ilan yayınlama işlerinin tamamı Basın İlan Kurumuna geçmiştir. Basın İlan Kurumu, gazeteler ile kurumların arasında bir köprü vazifesi görerek koordinasyonu sağlayan bir kurumdur. Standartları olan ve bu standartlarda gazetelerin yayın yapmalarını sağlamaktayız.                                                                                                                                                             Yayın kalitesi ve ilkeli habercilik noktasında tarafsız gazetelerin oluşmasını ve art niyetli hareketlerin de önlenmesini amaçlayan Basın İlan Kurumu, gazetelerimizin yükünü alan ve her konuda seslerinin yüksek çıkmasını sağlayan bir kurumdur. Bundan sonra Silvan’ın da içerisinde bulunduğu Diyarbakır’da yayın yapan gazetelerimize elimizden gelen her konuda destek çıkmaya özen göstereceğiz.                                                                                                                                                                            Yayınlanacak olan resmi ilanlarınız da Diyarbakır Basın İlan Kurumu aracılığı ile bu gazetelerde yayınlanacaktır. Artık Kaymakamlık resmi ilan konusunda devreden çıkarak tüm yükümlülük Basın İlan Kurumuna geçmiştir’’ dedi. 

 

Yapılan toplantının ardından Silvan Kaymakamını makamında ziyaret eden Basın İlan Kurumu Müdürü Halit Peltek, Kaymakam Berkan  Sönmezay ile bir süre görüş alış-verişinde bulundular. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir