• DOLAR 32.602
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2499.363
  • ...
Bitlis`in tercihi HÜDA PAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 BİTLİS- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) yerel seçimler öncesi gerçekleştirdiği mitinglerin finalini Bitlis’te yaptı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Said Şahin, Hasan Aşkın ve GİK üyesi Erdal Elibüyük ile Bitlis Belediye Başkan Adayı Cengiz Karakaya Bitlis’te halkı selamlayarak miting alanına geldi.

Miting başlamadan önce barışın simgesi olan onlarca güvercin uçuruldu.

Yediden yetmişe binlerce kişinin katıldığı miting programı Emrullah Uysal Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

“Bizler idareyi adaleti tesis etmek için istiyoruz”
Bitlis’te gördüğü manzara karşısında hüzünlenen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin, “Ben bu manzarayı gördüğümde ve hocamızın okuduğu süre aklıma gelince Peygamberimizin Mekke’ye girişi geldi. Yurdundan kovulmuş, işkence ve iftiraya uğramış ama o Allah onun yurduna dönüşünü fetih yapmıştır. Peygamberimiz on binlerce ashabı ile beraber deve üzerinde başı devenin boynuna değecek şekilde tevazu ile eğilerek giriyor. Fetihe rağmen tevazusunu bırakmadı. 30 Mart günü seçim sandıkları önünüze gelecek ve o seçim sandıklarından HÜDA PAR zaferle çıkacak. Ve bizler de İnşaallah peygamberimizin ümmeti olarak bu zaferden dolayı taşkınlık yapmayacak zafer coşkunluğu yaşamayacağız. Şükür namazı kılarak tefekkür edip bu sorumluluğu nasıl yerine getireceğimizin bilincinde olacağız. Bizler o koltukları nefsimiz için istemiyoruz. Servet ve şan için hiç istemiyoruz. Bizler o binaları, o koltukları kendimiz için istemiyoruz. Adaleti tesis etmek ve belediye malını yetim malı gibi korumak için istiyoruz. Çocuk ve gençlerimizin geleceğinin iman üzerine inşa etmek için istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HÜDA PAR belediyeleri aslına döndürecek”
Aylardan beri kapı kapı dolaştıklarını hatırlatan Şahin, “Kardeşlerimiz aylardır çalışıyor. Esnaf ve evleri gezdiler. Ulaştığımız insanlara kulluk sorumluluğumuzu yerine getirdik. İslam’ı ve ahlakı anlattık. Zulmü anlatarak mazlumun yanında yer almanın gerekliliğini anlattık. Bizler bu çalışmalarla Hakkı anlattık. Ve bizler bununla birinci aşamayı kazandık. Ama istiyoruz ki sandıklardan HÜDA PAR birinci çıkmak suretiyle halk kazansın. Bitlis kazansın. Bizler istiyoruz ki bu seçimlerde Bingöl, Van, Diyarbakır, Batman kazansın, buranın halkları kazansın. HÜDA PAR’ın başa geçtiği belediyeler hizmet üretecek. Sadece maddi projeler üretmeyecek bunun yanında manevi projeler üretecek. Toplumun zayıflayan inancını da inşa edecek. Bizler İnşaallah belediye imkânlarını halkın gücüne dönüştüreceğiz. HÜDA PAR belediyeleri aslına döndürecek” dedi.

“İlk seçimler bizim için sıçrama tahtası olacak”
HÜDA PAR’ın bir dava partisi olduğunu ifade eden Şahin, “HÜDA PAR İlk seçimleri bir sıçrama tahtası yapmak istiyor. Bu nedenle kendimizi ispatlamak zorundayız. Yoksa bu halk ilk seçimlerinde HÜDA PAR’ı sandığa gömer. Bizler bunu bildiğimizden dolayı adaletle, hizmetle yönetmek için çalışacağız.

Mevcutları denediniz. Bunu tekrardan 5 yıllık pişmanlığa dönüştürmeyin. Sizler tertemiz sicili olan bu partimizi bir şans olarak görün ve bu partiyi deneyin diyoruz. Yeni kurulmuş olabiliriz ama bizler zayıf değiliz. Bizim davamız çok eskidir. Bizler 30 yıldır bu ülkede İslam’a hizmet etmek için, gençlere iman şuurunu kazandırmak için çalışıyoruz. Davamız Hz. Âdem’den ve onun arkasından gelen tüm Nebilerin getirdiği bir davadır” diye konuştu.

“HÜDA PAR bir adalet kervanıdır”
HÜDA PAR olarak bir adalet kervanı olduklarını belirten Şahin, “Bu kervana katılmayanlar sonradan pişman olmamak için 5 dakika düşünsün ve 5 yıl pişman olmasın.

Bu düşünce ile oylarınızı kullanın. Bu ülkenin mazlum ve Müslüman halkı çok zulümler gördü. Cumhuriyetten bu yana Müslüman halkların cihadı ile kurulan bu cumhuriyetin kurucuları ülkeyi iki esas üzerine kurdu. Biri Laiklik diğeri de Türkçülük. Laiklikle Müslüman halka zulmettiler. Mazlum ve mağdur ettiler. Bunlar Kürt olan Şeyh Said’i de astılar, Türk olan İskilipli Atıf Hoca’yı da astılar.

Laikliğe sırtını dayayarak Müslümanlara zulmederken, Türkçülüğe de sırtını dayayarak Kürtlere zulüm etti. İnsan hakkı almak istiyorsan Türk olmanız gerekiyor dediler. Böyle bir zulmü reva gördüler bizlere. Şeyh Said Paluluydu. Said Nursi de Bitlisliydi. Bizler bu iki Said’imiz ile gurur duyuyoruz. Bu noktada da Palu ile Bitlis kader arkadaşıdır” ifadelerine yer verdi.

“Temiz ve dürüst siyaset yapacağız”
Partilerine yönelik iftira ve karalama kampanyalarına değinen Şahin, “Bazı partiler partimiz hakkında yalan ve iftiralarda bulunuyorlar. Ama bizler iftiraya yalana ve para ile oy satın alma yoluna asla gitmedik. Bizler mazlum ve muhtaç insanımızın durumunu suiistimal etmedik. Çünkü bizler temiz ve dürüst siyaset dedik ve demeye de devam edeceğiz.

Bu yüzden oylarınızı para ile satmayın. Birileri bir taraftan para ile oy alarak halkı istismar ederken diğer taraf da baskı zorbalık ve zulümle halkı sindirmeye çalışıyorlar. Birileri diyorlar ki 30 yıldır buralardayız ama belediyeyi alamadık ama HÜDA PAR bir yıl içinde alacak buraları. Ama biz onlara diyoruz ki siz değil 30 yıl, 300 yıl da bu halka, yaptığınız zulüm ve zorbalıkla yaklaştığınız zaman buraları alamazsınız” diye konuştu.

“Adaylarımızı seçerken onlarda sahabe ahlakını aradık”
Bitlis için projelerini açıklayan HÜDA PAR Bitlis Belediye Başkan Adayı Cengiz Karakaya ise, “Bizler tek tek kapılarınızı çalarak müsaitseniz sizleri gördük. Ama bazıları bilerek iftira atarak sizlerin oylarınızı zorla aldığımızı söyledi. Birileri de Ak Parti’ye katılacağımız yalanını attı. Bizleri tanıyorsunuz bizlerin böyle bir şey yapmayacağımızı sizler çok iyi biliyorsunuz. Bizler ashabın ahlakı ile ahlaklandık ve sizlere de bunu anlattık.

İdareci seçerken Peygamberimiz, ashabında bazı özellikler aramıştır. Adaletli olacaktır demiş. Siyahına da beyazına da, Türk’üne de Kürt’üne de aynı adaleti sunacak. Bizler idareci seçerken bu ashabın ahlakı ile ahlaklanmış adaylar belirledik. Sizler de adaylarınızı seçerken bu özellikleri arayın. Allah korkusunu arayın, takvayı arayın. Müslüman halkı yönetecek insan İslami ilimleri bilmesi gerekiyor. Bizler sizleri dinledik ama bunun yanında diğerleri gibi dedikodu yapmadık. Kimseye kara çalmadık.

Dertlerinizi dinledik. Yıllardır yapılmayanı yaptık. Bizi idare edenler bu Bitlis’e ne yapmışlar bir baksınlar bakalım. Milyonlarca para gönderildi buraya peki o para nerelere gitti? Bakın şehrinize ve durumu görün. Sizce bu paralar buraya harcanmış mıdır? Bizler projeler ürettik ve sizlere sunduk. Mahallelerimizi, sokaklarımızı gezdik. İnsanlarımızı dinledik ve projelerimizi belirleyerek sizler sunduk. İnşallah bizler burada başa geldiğimizde bu sözünü verdiğimiz tüm projeleri yapacağız.” şeklinde konuştu.

(Zeki Aras/Osman Öksüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir