• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
"Bir şeyin önceliği, dindeki önceliğine göredir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu, 342. hafta basın açıklamasını Kayalı Park alanında gerçekleştirdi. Basın açıklamasında, “Bir şeyin önceliği dindeki önceliğine göredir. Dini önceliklerin dışında öncelikler belirlemek, seküler bir algıdır.”denildi.

 

Platform adına basın açıklamasını yapan Ersoy Kağnıcıoğlu, Müslümanların ehem ile mühim, elzem ile lazım, tercihlerinde serbest bırakılmadığı meseleler olduğunu, daima ehemi mühimden elzemi lazımdan öncelemek mecburiyetinde olunması gerektiğini belirtti.

 

“Bir şeyin önceliği, dindeki önceliğine göredir”

Müslümanların önceliklerinden bahseden Kağnıcıoğlu, “Bir şeyin önceliği dindeki önceliğine göredir. Dini önceliklerin dışında öncelikler belirlemek, seküler bir algıdır. İslami kamuoyu bir takım ideolojik savaş ajanları tarafından ehemmiyeti ve elzemiyeti olmayan dinde evveliyeti de bulunmayan meselelerle meşgul edilmektedir. Bu İdeolojik bir savaş taktiğidir.” dedi.

 

Üçüncül, beşincil dereceden konuşulacak meselelerin, müslümanların gündemlerini meşgul ettiğini ve hakikatten uzak tuttuğunu ifade eden Kağnıcıoğlu, “Bu suni gündemler hakiki gündemlerin önüne geçtiğinde sadece bir gündem işgali ile kalmayıp değerler üzerinde de oyalamalara sebebiyet vermektedir. Bazı değerlerimiz sıradanlaşmakta, kaygılarımız azalmakta, hassasiyetlerimiz zayıflamaktadır. Böyle olunca şah damarı ayak parmaklarına düşmektedir. Tırnaklarımız ise kalbimiz derecesine yükselmektedir. Hakikatle alakası olmayan, organlarımızdan bile olmayanların bizden sayılması da konuşmaya değer bir gerçeklik değildir.” şeklinde konuştu.

 

İslam topraklarının işgal altında olduğunu belirten Kağnıcıoğlu, Müslümanların en kutsal değerlerinden olan Mescid-i Aksa'nın hareminin, havli işgal durumunda bulunduğunu ve kendisinin de tehdit altında olduğunu hatırlatarak, “Nato birlikleri ya topraklarımızı fiilen işgal etmekte ya da buralarda zalim otoritesini güçlendirecek üsler bulundurmaktadır. Hatta kukla yöneticiler aracılığıyla topraklarımızda kendi ideolojisini hâkim kılmaktadır.” dedi.

 

Müslümanların gündemlerinin ehemmiyet dereceleri çok sonlarda olan şeylerle meşgul edildiğinin altını çizen Kağnıcıoğlu, “İzlerin birbirine karıştığı, yollardaki levhaların değiştirildiği, sınır taşlarının oynanıp, koruları belirleyen sınırların kaldırıldığı şu günlerde halkımızı kendi değerlerine ehemmiyet vermeye, kendilerine dayatılan önceliklerden kurtulmaya, mümin'in basireti ile olayları değerlendirmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Kağnıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Unutulmamalıdır ki her kanlı gömlek Yusuf’un gömleği değildir. Her kanlı gözyaşı hakikati ifade etmez. Süslenmiş güzel sözler haktan pasajlarla donansa da içerisindeki batıllardan dolayı hakikat ifade etmezler. Sözlerin büyüsü, ifadelerin hamasiyyeti, kalabalığın coşkusu, gözlerin önünde bir perde olduysa hakikati bulmak için Kur'an-ı mübinden başka bir çıkar yol ve rehber yoktur. Aklı karışıklar için yeniden söylüyoruz mübin olandan başka sizi doğruya götürecek hiçbir şey yoktur.” dedi. (İlyas Yavuz, İsmail Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir