• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
`Firavunların rolüne talip olan tüm Sisi`lere lanet olsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Mısır da 529 İhvan üyesine verilen idam kararına sert tepki gösteren Diyarbakır Demokrat Eğitimcileri Sendikası Başkanı Eyüphan Kaya,  idam kararını verenleri ve bu kararın perde arkasındaki güçleri lanetlediklerini söyledi. 

Bu kararın arkasındaki güce lanet olsun
Mısır’da olup biten hadiseleri baştan sona kadar tasvip etmediklerini belirten Kaya, “Mısır da 529 İhvan-i Müslim’in üyelerinin yargılanarak idam kararıyla cezalandırılmasını kınıyor, karar vericileri yadırgıyor, bu kararın perde arkasındaki gücü de telin ediyoruz. Dünya bu tür zulümlere karşı sessiz kaldıkça insanlık kan kayıp ediyor. Militarist güçler bu laubalilikten cesaret alacaklar ve dünyanın muhtelif mekanlarında bir birine destek verip hayatın tadını kaçırmaya devam edecekler.”dedi.

Askeri müdahaleler kalıcı olumsuz izler bırakıyor
Yüz binlerin öldürülmesiyle sonuçlanan hadiselerle insanlık tarihinin kirlendiğini belirten Kaya, “Rusya bu zulümleri yaşadı, Türkiye bu zulümleri yaşadı, Ortadoğu bu sıkıntıları yaşıyor, bir Avrupa bu militarizmden bir ders çıkardı. Dünyada hala sınırlar adına askeri yatırımlar yapılıyor, militarizm ön planda tutuluyor. Bu haksız müdahaleler sonucunda; eğitim öğretim darbe yiyor, ekonomi hırpalanıyor, ruhlar zedeleniyor. Bu süreçte yetişen neslin kalitesi düşüyor. Cezalandırılanlar kadar hayatın içinde kalanlar da olumsuz etkileniyor. İnsanlar yeryüzünde açlıkla mücadele ederken dünya ülkelerinin bir çoğu askeri alana milyar dolarlarla yatırım yapıyor. Bu yatırımın cezasını ara ara çekiyoruz.”ifadelerini kullandı.

Sisi’nin günümüz firavunların rolüne talip olduğunun altını çizen Kaya son olarak, firavunların rolüne talip olan tüm Sisi’leri hem kınadıklarını hem de lanetlediklerini söyledi. ( A.Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir