• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Mısır`daki idam kararları protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Mısır’da 529 kişi için alınan idam kararı, Bingöl Bilgi Düşünce Derneğince düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla lanetlendi.

Memur-Sen, İHH ve İlim Yayma Cemiyeti’nin de destek verdiği eylemde, açılan pankartlar, taşınan dövizler, atılan sloganlar ve yapılan konuşmalarla Mısır’daki cunta yargısı protesto edildi. 

Saat Kulesi önünde toplanan grup, “Darbeci Firavunlar döktüğü kanda boğulacak” , “Bütün ümmet tek yürek”, “İslami hareket engellenemez” ve “Suriye’de, Mısır’da direnişe bin selam!” dövizleri taşıdı.

‘’İhvan-ı Müslim’in direnişçilerini selamlıyoruz’’

Tüm baskı ve zulümlere rağmen, adalet ve özgürlük talebiyle meydanları terk etmeyen İhvan-ı Müslim’in direnişçilerini selamladıklarını belirten, Bingöl Bilgi Düşünce Derneği Başkanı Dr. Mustafa Yılmaz, “Mısırda başlayan uyanış süreci son dönem şahadetlerle taçlandırılmış bir mücadeledir. Şimdi dünya istihbarı entelektüel Amerika, İsrail ve Avrupa kardeşlerimizi yok etmekte. İslam uyanışının önünü kesmek mücadele önderlerini hapislerde tutsak etmek istemektedirler. Bizler bu ümmetin bir parçası olarak  Bingöl’de yaşıyor olmakta ümmetin bir parası olarak inancımız, akidemiz ahlakımız sorumluluğumuz gereği bu kardeşlerimizin yanında olduğumuzu buradan haykırıyoruz.” dedi. 

Yılmaz’ın konuşmasının ardından grup adına basın açıklamasını okuyan Hamdullah Dargın, Mısır halkının meşru-seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi askeri darbeyle deviren Sisi cuntasının Müslüman Kardeşlere yönelik baskı ve zulümlerinin sınır tanımadığını ifade etti.

“Direnen Mısırlı kardeşlerimizi buradan selamlıyoruz”

Sisi cuntasının işlediği katliamların suç ortağı olan darbe yargısının verdiği utanç verici karar hakkında Müslüman Kardeşleri yalnız bırakmadıklarını belirten Dargın, “Uluslararası kamuoyunun ahlaksız suskunluğuna ve hatta darbecilerle işbirliği yapan politikalarına rağmen ilk günden bu yana yılmadan direnen Mısırlı kardeşlerimizi buradan selamlıyoruz.” diye konuştu.

‘’Mısır direnişi, Darbecilerin hevesleri kursaklarında bırakacaktır’’

Dargın, İhvan yöneticilerinin darbe karşısında gösterdiği onurlu direnişin selamladıklarını ifade etti.

ABD ve İsrail’in başını çektiği batılı emperyalistlerin ve Ortadoğu’daki kuklalarının desteğini alan darbecilerin, İhvan’ı yasaklayıp bütün liderlerini ve binlerce üyesini cezaevlerine doldurarak direnişi kırmayı, İhvanı yok etmeyi düşündüklerini belirten Dargın, Mısırlı Müslümanların ilk günden itibaren kararlı ve azimli biçimde direnmeye devam etmekte ve her fırsatta darbecilerin heveslerini kursaklarında bıraktıklarını söyledi.

 “RABİA direnişi, çığ gibi büyümeye devam edecek”

İhvan’ın tüm zulümlere rağmen direnişi ve şehadeti temel ilke edindiklerinin altını çizen Dargın sözlerine şöyle devam etti: “Neredeyse bir asra dayanan köklü İhvan geleneğinden habersiz olan darbeciler, tüm vahşi uygulamalarına rağmen, şahadetin ve direnişin temel bir düstur olarak öğretildiği bu mektebin mensuplarının teslim alınamadığını, direnişin bir türlü kırılmadığım gördükçe adeta deliye dönerek baskılarını arttırmaktalar. Binlerce şehide rağmen bitirilemeyen RABİA direnişi, idam kararlarına da aldırmadan çığ gibi büyümeye devam edecek darbecilerden bu zulmün hesabını muhakkak soracaktır.”dedi.

 "Mısır’da askerî cuntanın karşısında kardeşlerimizin yanındayız"

Cuntaya karşı Müslüman kardeşlerinin yanında olduklarını belirten Dargın, “Bizler Bingöllü Müslümanlar olarak İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Cinayet şebekesi cuntacıların işlediği katliamlarda şehid düşen kardeşlerimizin şahadetlerinin Alemlerin Rabbi olan Allah katında kabul edilmesini yüceler yücesi Rabbimizden bir kez daha diliyoruz. Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve güç vermesini, ayaklarım sabit kılmasını diliyoruz. Mısır’da askerî cuntanın karşısında kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz.’’şeklinde konuştu.

Protesto gösterisi, yapılan duanın ardından sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir