• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
"Mısır'daki idam cezası hukuk katliamıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mısır'da cunta yönetimine bağlı Minye Mahkemesi'nin çoğunluğu İhvan-ı Müslimin üyesi olan 529 kişiye verdiği idam cezasına tepkiler artarak devam ediyor.

 

İlke Haber Ajansı'na konuşan Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül ve Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, idam cezasının hukuk katliamı olduğunu söylediler.

 

 

 

"ABD ve Avrupa hukuku sadece kendisi için tanıyor"

Mısır'da 529 kişiye birden idam cezasının verilmesinin dünya tarihinde bir ilk olduğunu dile getiren Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, bunun hukuk katliamı olduğunu söyledi.

 

 

Akgül, "İstiklal mahkemelerinde olduğu gibi hakimler ve savcılar bir araya gelmiş, sanıklar ve avukatların olmadığı bir yerde bunun kararını vermişler. Bir idam cezasında dünyayı ayağa kaldırılan ABD  ve Avrupa, maalesef susmakta ve zoraki açıklamalarla bunu geçiştirmektedir. Bu bile Avrupa'nın iki yüzlüğünü, hukuk tanımamazlığını, hukuku sadece kendisi için tanıdığını göstermektedir.  Bu idamlar kabul edilebilir bir durum değildir, zulümdür. Ama zulüm devam etmez. Öyle veya böyle Sisi, Mısır'dan çekilecek, bunu ümit ediyoruz." dedi.

 

 

 

"İdamları kınıyor ve kabul etmiyoruz"

Mısır'ın üzerindeki hegemonyanın devam ettiğini ifade eden Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer de, "En son 529 kişinin katline, idamına karar verildi. Tabi buda darbelerin ne kadar kötü olduğunu gösteriyor. Milli iradenin yok sayılması beraberinde halka idamlar olarak geri dönmesi bize de bir ders hüviyeti anlamı taşır. Biz, Mısır'daki idam kararını kınıyoruz ve kabul etmiyoruz. Oradaki kardeşlerimiz mazlumdur, masumdur.  Demokratik haklarını kullanmanın verdiği haklarını kullanmışlardır, bu yüzden bunların idamı kesinlikle tasvip edilmez." diye konuştu. (M. Salih  Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir