• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
KTO ses kaydını sert bir dille eleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Orgeneral Yaşar Güler, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun yer aldığı iddia edilen ses kaydının internette yayınlanmasını sert bir dille eleştirdi. 

Dışişleri Bakanlığı makamının gizli bir şekilde dinlenerek konuşmaların kamuoyuna servis edilmesi Türkiye Cumhuriyeti`ne karşı işlenmiş açıkça bir suç olduğunu, bu suçu işleyenlerin en kısa zamanda tespit edilerek ortaya çıkartılmaları gerektiğini belirten Selçuk Öztürk,“Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun şahsında devletimizin varlığına ve bütünlüğüne karşı işlendiğini kabul ettiğimiz bu suça karşı tüm vatandaşlarımızın tepki göstermesini bekliyoruz. Bugün Türk insanının dünyanın dört bir köşesinde taşıdığı güven ve gururu veren ülkemizin dünyada sergilediği sağlam duruştur. Türkiye’nin merkezinde bulunduğu bölgede üstlendiği liderlik misyonunu takdirle izlemekteyiz. Türkiye aynı zamanda uzun yıllar sömürge olan, diktatörlükle yönetilen Türk ve  İslam coğrafyasına da umut aşılamaktadır.” Şeklinde konuştu. 

Suriye`de masum insanlara karşı yapılan zulmün ilk gününden beri Türkiye`nin doğru tarafta yer almasını sağlayan, Dışişleri Bakanına karşı işlenen bu suçu kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyen Öztürk, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yurt içinden ve yurt dışından ülkemize her saldırıya taraf olduğu gibi bu son olayda da ülkemize yapılan tehdidi anlayamamıştır.” İfadelerini kullandı. 

Bu son hadiselerin 17 Aralık tarihinden itibaren siyasete dizayn girişimlerinin yeni bir halkası olduğunu iddia eden Öztürk, “Kaset siyasetiyle halkın hür iradesine gölge düşürülmeye çalışıldığını her ortamda ifade ettik. Bu haince suça karşı halkımızın gereken cevabı vereceğine inanıyoruz” dedi. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir