• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Mersin`de 1 milyon 186 bin 777 vatandaş oy kullanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Vali Hasan Basri Güzeloğlu Pazar günü yapılacak yerel seçimler için Mersin`de her türlü tedbirin alındığı belirtti. 

Mersin`de 4 bin 209 sandıkta 1 milyon 186 bin 777 vatandaşın oy kullanacağını ifade eden Vali  Güzeloğlu, "30 Mart`ta tüm vatandaşlarımızın oylarını serbestçe, özgürce, güvenle ve huzur içerisinde idrak etmelerine dönük idari tedbirlerin tümü alınmıştır" dedi.  

Vali Güzeloğlu Mersin Valiliği`nde gerçekleşen Seçim Güvenliği Toplantısında yaptığı konuşmada, "Öncelikle seçim kampanya döneminin başlangıcından bugüne Mersin`de sağduyu ve hoşgörüye dayalı çok güzel bir seçim dönemi yaşadığımızı belirtmek istiyorum. Hiçbir sıkıntı, olay yaşamaksızın bugüne kadar gerçekten çok renkli, çok zengin ve hoşgörüye, saygıya dayalı bir seçim dönemini yaşadık. Bu yüzden önce Mersinli değerli vatandaşlarımıza, halkımıza sonra tüm siyasi partilerimize, adaylarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bugünden sonra seçimlere kadar, seçimlerin sonuçlarından sonrada aynı olgunlukla, aynı hoş görüyle ve sağduyuyla seçimleri sonuçlandırmayı diliyorum" diye konuştu. 

"Mersin`de 1 milyon 186 bin 777 bin seçmen bulunmaktadır"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2013 yılı sonu itibariyle Mersin`in nüfusunun 1 milyon 705 bin 774 olduğunu kaydeden Vali Güzeloğlu, "Yüksek Seçim Kurulu ve Mersin Seçim Kurulu`nun verilerine göre Mersin`de 1 milyon 186 bin 777 seçmen bulunmaktadır. Bu seçmen sayısı ilimiz genelinde toplam polis bölgesinde 3 bin 95, jandarma bölgesinde bin 114 olmak üzere 4 bin 209 sandıkta oy kullanacaklardır. Seçim kurulları oy kullanılması için 928 binayı belirlemiştir. İlimizde toplam 16 siyasi parti ve 3 bağımsız aday seçimlere katılacaktır. İl genelinde bu belirtilen alanlarda güvenlik tedbirlerinden olmak üzere Emniyet Müdürlüğümüz sorumluluk bölgesinde 5 bin 175 polis ve emniyet görevlisi, jandarma bölgesinde bin 84 jandarma rütbeli ve görevlisi olmak üzere toplam 6 bin 259 güvenlik görevlisi seçimlerin güvenliği için görevlendirilmişlerdir" şeklinde konuştu.

"idari tedbirlerin tümü alınmış bulunmaktadır"

Güvenlik dışında sağlık, hastane, itfaiye, ilk yardım, elektrik konuların da aksaksız ve kesintisiz olmak üzere her ilçenin planlamasını tamamladığını söyleyen Güzeloğlu, "Bu noktada ilçe seçim kurumlarının talep ve istekleri, araç, personel ve diğer alt yapı olmak üzere her düzeyde idari makamlarca ilçe bazlı karşılanmış ve hiçbir eksiklik bırakmayarak seçim öncesi tüm tedbirler alınmıştır. Dolayısıyla 30 Mart`ta ilimizde sabah 08.00`da başlayacak oy verme işlemi ile birlikte tüm vatandaşlarımızın oylarını serbestçe, özgürce, güvenle ve huzur içerisinde, demokrasinin en önemli günü ve şöleni olan seçimleri idrak etmelerine dönük idari tedbirlerin tümü alınmış bulunmaktadır. O gün il ve ilçe merkezlerimizde ki seçim güvenlik merkezleri de sürekli görev yapacaklar, her hangi bir ihtiyaç, talip ve oluşacak bir durum karşısında ilgili tüm makamlarla koordine yaparak gerekli tedbirleri alacaklardır" ifadelerini kullandı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir