• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Valilik: "Aile çadırda kalmakta ısrarcı olmuştur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman Valiliği, yerel ve ulusal basında Batman’da Bayındır Mahallesinde Herdem Bozyel isimli bir bayanın üç çocuğuyla beraber çadırda yaşam mücadelesi verdikleri ve hiç kimsenin kendilerine yardım eli uzatmadığı yönünde çıkan haberlerle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

 

Yapılan açıklamada, ilgili ailenin çadırda yaşadığı bilgisi üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sosyal inceleme görevlileri ve mütevelli heyeti üyeleri tarafından farklı zamanlarda beş defa hane ziyaretinde bulunulduğu belirtilerek; “Kendilerine kiralık bir eve çıkmaları, kira ücreti ve zorunlu giderlerin vakfımızca karşılanacağı teklifi yapılmış ancak aile bu teklifleri red ederek çadırda kalmakta ısrarcı olmuştur. İlgili aileye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı kapsamında aylık 548 TL ödeme yapılmakta, yine dulluk maaşı,  şartlı nakit transferi ve kömür yardımlarından yararlanmaktadır. Bu güne kadar vakfımızca ilgili aileye 10 bin 160 TL tutarında nakdi yardım yapılmıştır.” denildi.

 

Açıklamada, ilgili ailenin kısa bir süre önce üzerinde yaşadıkları arsayı bir yakınları ile beraber yüksek bir meblağa satın aldıkları ve burada kendilerine ev yapılmasını sağlamak üzere böyle bir yola başvurdukları ifade edildi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir