• DOLAR 32.577
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2430.364
  • ...
HÜDA PAR Kahta Teşkilatı mitinglerine devam etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Kahta İlçe Teşkilatı tarafından ilçe seçim karargahı önünde ikinci miting düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, “Dün akşamki mitingimizde Kahta’da seçimin galibini belirlemiştik.  Hür Dava kazanmıştır, Kahta kazanmıştır, demiştik. Kahta Hüda Par’ı kazandı, Hüda Par’la Kahta kazandı.” şeklinde konuştu. 

Kalabalıkların yanıltıcı olduğunu dile getiren Yavuz, “Kalabalıklar öteden beri hep aldatıcı olmuştur. Hak davanın sahipleri hep bir avuç olmuştur. O bir avuç muvahhid insan, inkılaplar gerçekleştirmiştir. Devrimler gerçekleştirmiştir. Hak davanın yolcuları yalnızlıktan korkmamışlardır. Çünkü Cenab-ı Hak doğru yolda olanların etrafında kalabalıkları toplamıştır.” dedi.  

Bediüzzamanın hayatından kesitler sunan Yavuz, “Yaklaşık yüzyıl önce Said-i Nursi Erek Dağında tek başına uzlete çekilmişti. Fakat o devrin siyasileri onu çok tehlikeli görmüşlerdi. Onu uzletten alıp sürgüne gönderdiler. Önce Isparta’ya, sonra Burdur’a, en sonun da da Barla’ya gönderdiler. Bununla yetinmediler ve onu terörist olarak ilan ettiler.  Anarşisttir, yobazdır, gericidir, dediler. Aman ha çocuğunuzu bunun yanına göndermeyin, dediler. Hani şimdilerde Hür Davamıza iftira atıyorlar ya, işte o zaman da Bediüzzaman Said-i Nursi hazretleri için atmışlardı. Üstadı Barla’ya götürdüklerinde tek başına Türkçe’ye ümmi biri olarak onların arasında bulunuyordu. Ama kutlu davanın önüne bir türlü geçemediler. İnsanlar akın akın kutlu davaya koşuyordu. İnşallah insanlar akın akın Hür Davamıza katılacaktır. Hür Dava kazanmıştır, Kahta kazanmıştır. Kahta Hüda Par’ı kazandı, Hüda Par’la Kahta kazandı.” ifadelerini kullandı.

Miting programı, ilahi sanatçısı Özcan’ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.  (Mehmet Eren - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir