• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başbakan`ın mitinginde olay: 1 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinginden sonra dağılan AK Partililere BDP’liler saldırdı. Çıkan olaylara müdahale eden polisin havaya ateş açması sonucu Van Valiliği karşısında bulunan otelin balkonunda olayları izleyen Kadir İnan (26) isimli otel çalışanı sağ omzundan vurularak yaralandı.

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın katılımıyla Beşyol Meydanı`nda düzenlenen miting sonrası, Cumhuriyet Caddesi`nde bekleyen BDP`li bazı gruplar ile mitinge katılan vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.

 

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı caddede, Kadir İnan isimli kişi polisin havaya ateş açması sonucu sağ omzundan vurularak yaralandı. Yaralı İnan, Özel İstanbul Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen İnan’ın tedavisi devam ediyor.

 

Olayın yaşandığı bölgeyi güvenlik kordonuyla çeviren polis, olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

 

Bu arada, ilçelerden mitinge katılmak için Van`a gelen bazı vatandaşların, bir grubun taşlı ve sopalı saldırısına uğraması sonucu yaralanan 2 kişi de Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

 

Kentte gerginlik devam ediyor. (Murat Dalgın, Nihat Bozkurt-İLKHA) 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir