• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Muş, HÜDA PAR`a `İnan`dı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Genel Başkan Yardımcıları Said Şahin, Abdurrahman Cens ve GİK Üyesi Erdal Elibüyük miting için Muş’taydı. 

Şehir merkezinde konvoy halinde ilerleyen seçim otobüsünde bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Muş Belediye Başkan Adayı İnan Sur halkı selamlayarak miting alanına geçti. 

Yediden yetmişe, kadın erkek binlerce kişi ellerinde parti bayraklarıyla miting alanında bir araya geldi. Genel Başkan Yapıcıoğlu’nun büyük bir resminin asılı olduğu alanda “Nur Yüzlü Başkanımız İlimize Hoş Geldiniz” ve bunun yanında yine büyük bir afişte “Hür Adam Gayret Et, Davanın Sahibi Hak’tır, Hak Olan Davada Zafer Muhakkaktır” yazıları yer alıyordu.

“Bizler İslami tebliğ yapıyoruz”
Arapça, Kürtçe ve Türkçe olarak halkı selamlayarak konuşmasına başlayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Yola çıktığımızda Dürüst Siyaset Gerçek Adalet şiarıyla Bismillah dedik yola koyulduk.  Bismillah her hayrın başıdır. Davamıza hür dava dedik. Gerçek anlamda hürriyet de Allah’a kul olmakla olur. Kendisi gibi beşer olan, ölümlü bir beşeri ilahlık derecesine çıkarmak hürriyet değildir. Kim Allah’a kulluk etmezse tapınacak başka şeyler bulacaktır. Bu yüzden Allah’a kul olmalıyız. Bu parti yeni olsa da davamız eskidir. Hz. Âdem’den başlayan bir davamız var. Bütün Nebiler bu dava için, kulları Allah’a kul etmek için çalıştı. Bizler de onların davasını sürdüren bir sonraki halkayız İnşaallah. Müslümanlara her daim siyasetten uzak durun dediler. Ama memleketin en kötülerine de siyasete girin deyince de siyaseti kirlettiler. Bizler bu siyaset anlayışını temizleyeceğiz. Bizler diğerleri gibi kimseye kara çalmıyoruz. Ev ev, kapı kapı dolaşarak sadece davamızı anlatıyoruz ve anlatacağız. Bizler diğer partilerden bu yönüyle daha faklıyız. Çünkü diğer siyasiler parti için çalışır ve bunun propagandasını yaparken bizler İslam`ı tebliğ edeceğiz. Bunun için de siyasetimizi İslami yollardan sürdüreceğiz.” diye ifade etti.  

30 Martta HÜDA PAR güneşi doğacak
Siyasilerin kullandığı üslubu eleştiren Yapıcıoğlu, “Meydanlarda diğer partilerin kullandığı üslup, üslup olmaktan çıkmış. Seçime girdiğimiz yerlerde 4 milyon seçmen var. Bu seçmenlerin kapılarına tek tek gittik. Çünkü bu kötü gidişatı değiştirmek istediğimizi anlattık ve destek istedik. Bizler gönüllere hitap etmek istiyoruz, gönülleri kazanmak istiyoruz. Çünkü bu güzel insanlar karşısında çirkin bir üslup kullanmak doğru değildir. Bizler inanıyoruz ki, hür kadrolara yansıyan bu teveccühün neticesi 30 Mart’ta HÜDA PAR’ın güneşinin doğuşu olacaktır. Bu güneş hidayet güneşi olacaktır, adalet güneşi olacaktır, hürriyet güneşi olacaktır İnşaallah.” dedi.

Hayata bakışımız İslami`dir
Referanslarının İslam olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, “İlk defa bir siyasi parti böyle bir cümle kullanıyor. Bizim kâinata bakışımız Müslümancadır. İnsanlığa bakışımız, topluma, uluslararası ilişkilere, ekonomiye, kadına, gençliğe bakışımız hepsi İslamidir. Kâinatı, dünyayı yaratan Allah, tüm yaratılanları da insan için yarattı. Yaratılan her şey birbiri ile düzen içindedir. Asıl düzensizlik insanın haddini aşmasıyla başladı. Ne zaman ki insan kendini ilah olarak gördüyse işte o zaman düzen bozuldu. Hiç kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Hukuk ve adalet karşısında herkes eşittir. Bizler bütün Müminler kardeştir diyoruz. Bizler partici değiliz, particilik yapmayacağız." diye konuştu. 

Partili üyelere de seslenen Yapıcıoğlu, "Çalışmalarınızda gevşeklik göstermeyin ve hikmetle hareket edin. Tüm insanlara, hangi partiden olursa olsun onlara karşı merhametli davranın. Umulur ki, diğer partideki kardeşleriniz de bundan etkilenir ve siyaset bu kirli üslup ve kara çalma politikasından vazgeçer.” dedi. 

Bizler, kötü gidişatı durdurmak için yola çıktık
Toplanan büyük kalabalığa teşekkür ederek konuşmasına başlayan HÜDA PAR Muş Belediye Başkan Adayı İnan Sur da, “Hür adamlara destek verip buraya kadar gelen kardeşlerime teşekkür ediyorum. Muş belediyesi kurulduğundan bu yana birçok başkan geldi geçti. Bugüne kadar bazıları hep gücü destekleyip onların yanında yer aldı. Bunu da hizmet görmek için yaptı. Ama derdimize derman olan bir siyasetçi bugüne kadar gelmedi. Bizler bu gidişatı durdurmak için Hür Dava Partisi olarak yola çıktık. Çıktığımız bu yolda bizi desteklediğiniz için teşekkür ederiz. İşyerlerinizi, evlerinizi bizlere açtığınız için sizlere teşekkür ederim. Ne iktidarlar ne de güçler insanların gönüllerine hitap eder. Hz. Yusuf (a.s.) bunun en güzel örneğidir. Zindandan saraya giden bir yolu vardı. Çünkü o halkın yüreğine girdi. HÜDA PAR çıktığından bu yana şer güçler oyunlarını tekrardan bize karşı sahnelemeye başladı. Bizler yeni olabiliriz ama güçlüyüz, halktanız ve seviliyoruz. Bu kalabalık bunun en büyük göstergesidir. Ama Yusuf’u sevmek yetmiyor aynı zamanda onun yanında yer almak gerekiyor.” dedi.  

“Bizler belediyede bize hizmetkârlık edecek birini seçmek zorundayız”
“Bize bir 5 yıl verirseniz bundan sonraki on yılı sizler isteyeceksiniz” diye konuşmasını sürdüren Sur, “Çünkü bizler belediye malını yetim malı gibi koruyacağız İnşaallah. Belediye kapısına “Rüşvet veren de alan da melundur.” Hadis-i şerifini yazacağız. Bizler hizmet için geliyoruz. Bizler belediyede bize hizmetkârlık edecek birini seçmek zorundayız. Hizmetkârlık etmesi için seçim yapıyoruz. Birileri istiyor diye değil hizmet için birinin gelmesini istiyoruz. Mazlum ve mağdurlara herkese fark gözetmeksizin çalışmalarımızı yürüteceğiz. Elinizi vicdanınıza koyun ve bugüne kadar gelen talihsizliğinizi değiştirmek için sandıkta doğru tercihi yapın İnşallah” diye konuştu.   (Zeki Aras, Osman Öksüz - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir