• DOLAR 32.565
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2430.28
  • ...
Ödüllü fotoğraf yarışması düzenleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Milattan önce binlerce yıla dayanan tarihi ve kültürel mozaiği ile Türkiye`nin nadir şehirlerinden biri olan Mardin`de ödüllü fotoğraf yarışması düzenleniyor. 

Mardin Eğitim Bir-Sen ile Mardin Genç Memur-Sen`in birlikte düzenleyeceği yarışmaya isteyen herkes katılabilecek. 

Mardin Eğitim Bir Sen`den yapılan yazılı açıklamada, "Yarışmanın amacı; Mardin`de eğitim ve gençlik alanında kültürel ve sanatsal çalışmaları desteklemek ve gençlerin bu konudaki farkındalıklarını artırmaktır." denildi. 

Katılım koşulları ve şartları 

-0-100 Yaş arası herkes katılabilir 

-Fotoğrafların Mardin ili sınırları içinde çekilmiş olması gerekmektedir, aksi durumdaki eserler yarışmaya dahil edilmez, ödül alsalar bile iptal edilir.  

- Katılımcılar yukarıda belirtilen konu çerçevesi içerisinde anlatım biçiminde özgürdür. 

-Yarışmaya seçici kurul, organizasyon komitesi üyeleri ve Mardin Eğitim Bir-Sen ve Mardin Genç Memur-Sen Yönetimi  ile onların birinci dereceden yakınları katılamazlar. 

- Katılım ücretsizdir.  

-Daha önce ödül almış fotoğraflar ile bu fotoğrafların kadraj farklılığı içeren görüntüleri yarışmaya katılamaz; katılıp ödül almış olsalar dahi ödül geri alınır.  

- Fotoğrafın yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar, fotoğrafın orijinalinde olmayan herhangi bir objenin eklenmiş veya var olan objelerden herhangi birisinin çıkarıldığı fotoğraf yarışmaya kabul edilmez. Photoshopla üzerinde herhangi bir değişiklik yapılan eserler değerlendirmeye alınmaz. 

- Birden fazla fotoğrafın yan yana getirilip üretilmesiyle oluşturulan panoramik fotoğraflar ancak aynı zaman zarfında çekilen gerçek görüntülerin kullanılması koşuluyla yarışmaya kabul edilir. 

- Katılımcı, yarışmaya gönderdiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde her türlü kazanımları geri alınır. 

Eserlerin gönderilmesi

- Adaylar yarışma başvurularını internet yoluyla egitimbirsen47@gmail.com adresine yapar.

- Her katılımcı en fazla üç eserle yarışmaya katılabilir.  

- Gönderilecek fotoğraflar, JPEG formatında 300 dpi çözünürlükte, sıkıştırma formatında kendi orjinal boyutlarında olmalıdır. Fotoğraflar renkli veya siyah beyaz olarak dijital ortamda olmalıdır. Bunun dışında doğal olmayan renklerdeki eserler dikkate alınmayacaktır. 

- Katılımcıların fotoğrafı gönderirken e-posta iletisine aşağıdaki bilgileri de yazmalıdır. 

Adı Soyadı:

Çalıştığı Kurum:

Cep Telefonu Numarası:

E-Posta adresi:  

Genel kurallar

-Mardin Eğitim Bir-Sen ve Mardin Genç Memur-Sen katılımcıların fotoğraflarıyla ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez. 

-Katılımcı, yarışmaya gönderdiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır. 

-Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikleri yapan kişilerin yarışmalara katılımından doğan her türlü yasal sorumluluk kendilerine aittir.

- Katılımcı, dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanmış olan fotoğraflarının Mardin Eğitim Bir-Sen ve Mardin Genç Memur-Sen yayınlarında isminin ve eser adının kullanılması şartıyla kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderilen, dereceye giren ve ödül almaya hak kazanan eserinin/eserlerinin çoğaltma, işleme, temsil, umuma iletim haklarının ve yayımlanma haklarının kullanımı için Mardin Eğitim Bir-Sen ve Mardin Genç Memur-Sen’e izin / muvaffakatname verdiğini kabul eder. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını engellemeyeceğini veya bu izin/muvaffakatname için herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder. 

Önemli Not: Katılımcı eserlerin kullanım hakları süresiz olarak eser sahibi, Mardin Eğitim Bir-Sen ve Mardin Genç Memur-Sen`e ait olacaktır.

ÖDÜLLER

1. lik : Profesyonel Fotoğraf Makinesi

2.lik: Yarı Profesyonl Fotoğraf Makinesi

3.lük: Fotoğraf Makinesi 

Yarışma takvimi

Yarışamaya gönderilecek eserlerin e-posta yoluyla 18.03.2014`den başlayarak - 15.05.2014 saat 17:00`a kadar belirtilen adrese gönderilmesi gerekir. 

Sonuç Bildirimi 19.05.2014 tarihinde @mardinegitimbirsen ve @GencMemurSen47 twitter adreslerinden ve mardinegitimbirsen ve mardingençmemursen Facebook sayfasından duyurulacaktır. Ödüller 24.05.2014 tarihinde Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi sendika binasında gerçekleştirilecek törenle sahiplerine dağıtılacaktır. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir