• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Ulusal İttifak`tan Sisi`ye karşı gösteri çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak, Abdülfettah es-Sisi`nin cumhurbaşkanlığı adaylığını protesto çağrısında bulundu.

Ulusal İttifak`tan yapılan yazılı açıklamada, Sisi`nin cumhurbaşkanlığına adaylığının "darbe" niteliğinde olduğu belirtilerek, "Öfkeli olan herkesi, `Kurtulmak İçin Beraberiz` adı altında, ülkenin ihtiyaç duyduğu yeni dönem için yarın milyonluk gösterilere katılmaya çağırıyoruz" denildi.

Açıklamada, "Sisi`nin programı, ABD-Siyonist ittifakına bağlı, korku, zulüm, yoksulluk cumhuriyeti kurmaktır" ifadeleri kullanıldı.

Destekçileri istifaya çağrıldı

Öte yandan, Sisi`nin Cumhurbaşkanı adaylığına açıkça destek veren üst düzey kamu yöneticileri istifaya çağrıldı.

Darbe sürecinin önemli aktörleri arasında yer alan ve cumhurbaşkanlığı yarışına katılacağını ilk açıklayan isim olan Halk Akımı Platformu Başkanı Hamdin Sabbahi`nin kampanya sözcüsü Masum Merzuk, devlet kurumlarının cumhurbaşkanı adaylarına eşit mesafede durması gerektiğini belirtti.

AA`ya konuşan Merzuk, Sisi`nin adaylığını açıklamasının ardından tüm devlet kanallarında milli marşların çalındığına dikkati çekerek, "Devlet kurumlarında çalışan üst düzey yetkilileri, siyasi görüşlerini kendilerine saklayarak sandık önünde beyan etmeye veya net tutum sergilemek istiyorlarsa görevlerinden istifa etmeye çağırıyoruz" dedi.

Abdülfettah es-Sisi`nin cumhurbaşkanlığı adaylığını memnuniyetle karşıladıklarını ancak kendisine ayrıcalık tanındığına işaret eden Merzuk, "Devlet kurumları cumhurbaşkanı adaylarına karşı tarafsız davranmalı. Sisi`ye dün devlet televizyonunda verilen `adaylığını resmi olarak duyurma` imkanının bir benzeri Hamdin Sabbahi`ye de verilmeli. Seçim yarışının, tüm adaylara eşit fırsatların tanındığı dürüst rekabet içerisinde geçmesini umuyoruz" diye konuştu.

Merzuk, Sisi`nin üniformayla açıklama yapmasını eleştirerek, "Sisi askeri üniforma yerine halkın önüne, orduyla ilişkisini kesmiş vatandaş olarak sivil kıyafetle çıksa daha uygun olurdu" ifadesini kullandı.

Merzuk ayrıca, Sabbahi`nin önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanlığı adaylığını resmi olarak halka duyuracağını kaydetti.

Mısır Savunma Bakanı Abdülfettah es-Sisi, cumhurbaşkanlığı adaylığı için görevinden istifa etmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir