• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
`Oy üzerinden siyaset yapmıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kadim Akademi Derneği`nin "Şehir ve Siyaset Konuşmaları" konulu seminerinin bu haftaki konuğu HÜDA PAR Artuklu Belediye Başkan Adayı Av. Yahya Turan ve HÜDA PAR Mardin İl Başlan Yardımcısı Av. Menaf Baysal oldu. Kadim Akademi Derneği`nin merkezinde yapılan seminer, saat: 19.45`te başladı.

"Siyasiler şimdiden bizi taklit etmeye başladı"

Kendisini tanıtarak konuşmasına başlayan HÜDA PAR Artuklu Belediye Başkan Adayı Av. Yahya Turan, yönetimine geldiklerinde emanete sahip çıkma noktasında halkın kafasında hiçbir soru işaretinin olmadığını söyledi. Bu güne kadar gelen siyasetçilerin yanlış siyaset yaptıklarını dile getiren Turan, "Biz diyoruz ki; siyaseti kendimiz için değil, halk için yapalım. Siyaseti aydın insanlar yapsın, siyasetçiler de adeta halka kendilerini feda etsin. Genelde Mardin`de, özelde Artuklu ilçesinde yaptığımız çalışmaların ardından gördük ki; diğer siyasi partilerde artık bizi taklit etmeye başlamışlar." dedi.

"Farkımız bu..."

Genel Başkanları Zekeriya Yapıcıoğlu`nun bir sözünü hatırlatan Turan, "Genel Başkanımız bizi halka takdim ederken şunu söylüyor; `Yanlış adayla seçimi kazanacağımıza doğru adaylarla seçimi kaydetmeyi tercih ederiz.` Bakınız şuana kadar hiçbir siyasi bunu söyleyememiştir.  Biz bu yönümüzle diğer siyasilerden farklıyız." diye konuştu.

"Projelerimizin temelinde maneviyat var"

Hazırladıkları projelerde maneviyatı ön planda tuttuklarını ifade eden Turan, "Belediyeye yönelik hazırladığımız projelerin temelinde maneviyat var. Biz bir dava partiyiz, oy üzerinden siyaset yapmamıza gerek yoktur." dedi.

"İslami ve insani değerleri yeniden tesis edeceğiz"

Daha sonra konuşan HÜDA PAR Mardin İl Başlan Yardımcısı Av. Menaf Baysal, Cumhuriyet`in kuruluşuyla Ceza ve İdare kanunlarının, Ceza Muhakemeleri yasalarının ve Medeni Usul Hukuku`nun batıdan getirildiğini ve Türkçeye tercüme edilerek halka uygulandığını söyledi.

1999`dave 2005`te bu kanunlarda kısmi bir değişikliğin yapıldığını hatırlatan Baysal, "Oluşturulan kanunlar toplumun değerleriyle, inançlarıyla, adetleriyle, örfleriyle barışmıyor. Örneğin toplumda büyük bir günah olarak bilinen zina, maalesef yasalarda suç olarak tanımlanmamıştır. Hukuk, sorunları çözmekten ziyade sorun üreten bir mekanizma haline gelmiş. Ve bugün maalesef ülkemizde devasa adliye binaları yapılmakta, hükümette bu devasa adliye binalarıyla övünmektedir. Aslında bu bizim için utanç kaynağıdır. Devası adliye binaların olması demek, toplumda devası sorunların var olması demektir. Devasa cezaevleri yapıyoruz. Adalete olan güvene bakıyoruz, yüzde 46`larda... İşte biz böyle bir ortamda HÜDA PAR`ı kurduk. Bizim temel hedefimiz, bozulan İslami ve insani değerleri yeniden tesis etmektir. 200 yıldır bu toplumun yönü batıya çevrilmiştir ve batı hiçbir şey vermiyor." diye konuştu.

 "Can, mal, akıl ve nesil emniyetini sağlama alacağız"

İlkeler partisi olduklarını ifade eden Baysal, "Bizim ilk olarak emniyetini alacağımız birkaç husus vardır. Bunlar; can güvenliği, mal güvenliği, akıl emniyeti ve nesil emniyetidir. Bugün hiçbirimiz geleceğimizden emin değiliz. Çocuklarımız büyüdü vakit `Uyuşturucu mu, yoksa alkol müptelası mı olur?` diye kara kara düşünüyoruz. Ama Allah`ın izniyle bu sorunlar HÜDA PAR ile son bulacaktır." dedi.

 Seminer soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir