• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
DTSO'dan valiye ve TÜRSAB'a ziyaretler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Komisyonu üyeleri, Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç’ı ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Güneydoğu Bölge Yürütme Kurulu (TÜRSAB Güneydoğu BYK) Başkanı Serdar Kahraman’ı ziyaret ederek Diyarbakır’ın turizm altyapısının güçlendirilmesi için yapılabilecek ortak çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundular.

 

Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç ile yapılan görüşmede, turizm altyapısının güçlendirilmesine ilişkin yapılacak ortak çalışmaların yanı sıra, ilde faaliyet gösteren kokartlı turizm rehberi sayısının arttırılması için çalışmaların başlatılması da gündeme alındı.

 

Kıraç, yatırımcılara ve STK’lara kentte bulunan tarihi bir mekanın restore edilerek kent mutfağının tanıtılacağı bir gastronomi evine dönüştürülmesi için teşvik edici girişimlerde bulunulmasını önerdi.

 

Ayrıca, Türkiye’nin önde gelen turizm firmalarının Diyarbakır’a davet edilerek ortak çalışmalar yapılması da konuşulan konular arasında yer aldı.

 

Turizm acentesi çalışanlarına eğitim verilecek

TÜRSAB Güneydoğu BYK Başkan Yardımcısı Mehmet Akyıl’ın da hazır bulunduğu TÜRSAB ziyaretinde ise, yeni seçilen Başkan Serdar Kahraman tebrik edilerek DTSO Turizm Komisyonuna üye olarak davet edildi.

 

Bu ziyarette ayrıca, kentimizde faaliyet gösteren turizm ve seyahat acentelerinin çalışanlarına eğitim verilerek kalifiye eleman potansiyelinin arttırılması için çalışmalar yapılması konusunda fikir birliğine varılarak, ortak projeler ile surların turizm açısından işlevli hale getirilmesinin hızlandırılması mütalaa edildi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir