• DOLAR 32.547
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2425.542
  • ...
`Hakka ve halka hizmet etmeyen bütün davalar batıldır`-FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Beşiri İlçe Başkanlığı, partisinin seçim lokali önünde seçim mitingi düzenledi. Düzenlenen mitinge halk yoğun katılım gösterdi.

Fatih Uzun’un okudu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan miting, HÜDA PAR Beşiri İlçe Başkan Adayı Nasır Efrens’in konuşmasıyla devam etti.

“Hakka ve halka hizmet etmeyen bütün davalar batıldır”

Seçim mitinginde kendilerini yalnız bırakmayan halka teşekkürlerini dile getiren Efrens, “Bugün Türkiye’de bulunan siyasi partiler içinde “Referansımız İslam’dır” diyebilen tek parti, sosyal ve siyasal bir parti olan Hür Dava Partisi’dir. Bu dava sıradan bir dava değil. Bu dava bir tebliğ, bir irşat ve bir ıslahat hareketidir. Bu dava Kur’an-ı Kerim’in değimiyle Nebi’lerin, Sıddık’ların, Şüheda’ların ve Allah’ın salih kullarının takip ettiği tevhit yoludur. Bizler “Halkın efendisi halka hizmet edendir.” diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. İnancımız gereği halka hizmet hakka hizmettir. Hakka ve halka hizmet etmeyen bütün davalar batıldır ve yok olmaya mahkumdur.” dedi.

“Kürt meselesi tıpkı Filistin meselesi gibi İslam ümmetin sorunudur”

Hür Dava Partisinin hizmet anlayışının diğer siyasi partilerin hizmet anlayışından oldukça farklı olduğunu ifade eden Efrens, “Belediyecilik anlayışımızla inancımızın gereği olarak, hem maddi hem de manevi olarak hizmet etmek anlayışı vardır. Partimizin birinci derecede önem verdiği sorunlardan biri de adeta kangren haline gelen Kürt meselesidir. Bu sorun tıpkı Filistin meselesi gibi İslam ümmetin sorunudur. Bu sorun, ancak ve ancak İslami ve insani bir çözüm yolu olan İslam kardeşliği ile çözülebilir. Çünkü İslam’a göre bütün Müslümanlar ve hatta bütün insanlar aynı haklara sahiptir. Çünkü Kur’an-ı Kerim’e göre bütün insanların ve milletlerin dini, dili ve renkleri Allah’ın biere ayetidir. Bunları inkar etmek, asimile etmek dinimizde haramdır. Aynı zamanda bir insanlık suçudur. Hür Dava Partisi prensip olarak her türlü ırkçılığı ve mezhepçiliği ret etmektedir. Hürriyeti, adaleti, yardımlaşmayı ve dayanışmayı ön görmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Partimiz hiçbir siyasi partinin ne uzantısı ne de arka bahçesidir”

Hür Dava Partisi’nin savunduğu düşüncelerden bir tanesinin de Kürtçenin ikinci resmi dil ve eğitim dili olması olduğunu vurgulayan Efrens, “Şehit Şeyh Said ve Bediüzzaman Hazretlerinin mezar yerlerinin belirlenmesi, iadei itibarlarının sağlanması ve devletin resmi olarak Kürt halkından özür dilemesidir. 30 Mart Pazar günü yapılacak seçimde hak ve adaleti göz önünde bulundurarak aklıselim ve vicdanımızla hareket edip oy kullanmalıyız. Çünkü 30 Mart Pazar günü sadece belediye başkanı ve meclis üyelerini seçmeyeceğiz. Aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızn ve memleketimizin geleceğini belirleyeceğiz. Partimiz hiçbir siyasi partinin ne uzantısı ne de arka bahçesidir ve olmayacaktır. Parti üyelerimizin ve bize gönül verenlerin oyları hiç kimse için çantada keklik değildir. Partimiz şu veya bu şekilde ne gizli ne de aşikâr asla hiçbir siyasi parti ile ittifaka girmeyecek ve daima hür ve onurlu bir siyasi duruş sergileyecektir. Partimiz hakkında ortaya atılan yalan dolan iftiralara ve dedikodulara asla inanmayınız ve onların sözlerine itibar etmeyiniz.” diye konuştu.

Efrens, konuşmasının devamında maddi ve manevi alanda yapacağı hizmet projelerini açıkladı.

“Halka İslami bir siyaset ile hizmet edeceğiz”

Daha sonra söz alan HÜDA PAR Batman Şura Üyesi Beşir Şimşek, Kürtçe bir konuşma yaptı. Konuşmasında partilerinin halkın ıslahatı için çabalayacağını vurgulayan Şimşek, “Biz bu yola girdiğimiz zaman her partiden farklı bir şekilde yola çıktık. Türkiye’deki hiçbir parti halka partilerini İslam çerçevesinde yürüteceklerini söylemedi. Ama tüm bu partilerden farklı olarak bizim referansımız İslam olacağını söyledik. Bizler bu halka İslami bir siyaset ile hizmet edeceğimizi söyledik. Bizim referansımız Kur’an ve sünnettir. Amacımız bu mazlum halka, bu ezilmiş halka en güzle şekilde Allah’ın memnun olacağı bir şekilde hizmet etmek ve girilen bu kötü yoldan onları alıkoymaktır.” dedi.

Konuşmasının devamında Şimşek, Peygamberlerden örnek vererek Allah için halka hizmetin en iyi nasıl olacağı yöntemi anlattı.

Konuşmaların ardından miting Beşir Şimşek’in yaptığı dua ile son buldu.( Kenan Önder-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir