• DOLAR 32.588
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2411.427
  • ...
`Ergenekon`dan Çok Daha Korkunç Bir Yapı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay "(Paralel yapı) Türkiye`de şimdiye kadar gelmiş geçmiş en büyük mafya teşekkülüne yakın bir teşekküldür. Biz böyle başka bir mafya teşekkülü tanımadık. Ergenekon`dan çok daha fazla organize ve Ergenekon`dan çok daha korkunç bir yapıdır" dedi.

12 yıl boyunca AK Parti`nin yolunun "dikensiz gül bahçesi gibi bir yol" olmadığını ifade eden Aktay, şöyle konuştu:
"Yolumuza avuçlarını açmış, kucaklamaya hazır insanlar değillerdi onlar. Engellemek için bin bir türlü fırıldak, hile ve desise çevirdiler. Bu desiselerden bazıları, `Balyoz`, `Ergenekon`, `Ayışığı`, `Sarıkız` gibi darbe girişimi oldu. Romantik, `Eldiven`, `Sarıkız`, `Yakamoz`, `Ayışığı` gibi güzel isimlerle darbe yapıyorlardı. Bu güzel isimleri darbelerine isim olarak seçmişlerdi. Bu kötülükler bugün Türkiye`nin başına birileri tarafından getiriliyor çünkü Türkiye dünya sıralamasında 27`nci sıradan 16`ncı sıraya yükselmiş. 12 yılın özeti de budur."

"Böyle başka bir mafya teşekkülü tanımadık"

"(Paralel yapı) Türkiye`de şimdiye kadar gelmiş geçmiş en büyük mafya teşekkülüne yakın bir teşekküldür. Biz böyle başka bir mafya teşekkülü tanımadık" diyen Aktay, şunları kaydetti:

"Ergenekon`dan çok daha fazla organize ve Ergenekon`dan çok daha korkunç bir yapıdır. Ergenekon ile mücadeleye bu kadar canla başla katılmış olmaları Ergenekon ile rekabet etmelerinden kaynaklanıyor. Ergenekon`un elindeki imkanlara göz dikmiş, `o imkanlar bizim elimizde olsun, Türkiye`yi derin devlet tasavvufundan kurtarmak` gibi bir endişeleri ve hedefleri olmamış. Aksine Türkiye`nin o derin devletine yani hukuk tanımayan, tamamen örgütsel, illegal yapılara dayanan, devlete paralel çekmeye çalışan o yapılanmayı ve o yapılanmanın imkanlarına göz dikmiş aslında. Bunu bugün görüyoruz. Dünyanın her tarafından, `hizmet erleri` diye geçinen elemanların bugün hizmet ettikleri tek şey var; Türkiye`yi oraya buraya şikayet etmek. Uluslararası 160 okulun bulunduğu 160 ülkede hepsi birer medya organı gibi o ülkelerde Türkiye`yi şikayet etmekle meşguller. Okulların bulunduğu her ülkede bir iki internet sitesi, Arapça, İngilizce, Fransızca, Rusça ve bütün dillerden internet siteleri, televizyon yayınlarıyla Türkiye`de Recep Tayyip Erdoğan`ın diktatör olduğunu, artık Türkiye`nin demokrasi yolundan dönmüş olduğunu ve Türkiye`de diktatörlüğün geçerli olduğunu ispatlamaya çalışmakla meşguller."
Aktay, dışarıdan insanların Türkiye`yi yangın yeri olarak bildiğini, Türkiye`ye yabancı yatırımcı çekmemeye çalıştığını anlatarak, "Bunların sebebi eğer kendileri kazanacaksa Türkiye varsın batsın anlayışıdır" diye konuştu.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir