• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye'de yeni bir dönem başlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Kovancılar İlçe Teşkilatı, yatsı namazının ardından irtibat bürosunda üye ve gönüllüleri ile Kovancılar halkına yönelik bilgilendirme programı düzenledi.

 

Kovancılar Belediye Başkan Adayı Yusuf Yüksel'ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sait Şahin Hür Dava Partisi ile Türkiye'de yeni bir belediyecilik dönemi başlayacağını söyledi.
 

 

Biz şimdiden kazandık
Hür Dava Partisinin belediyeler üzerinden halkın hem maddi hem de manevi sorunlarına çözüm bulup hizmet edeceğini ifade eden Şahin, "Biz parti olarak yola çıkarken ve bastığımız broşürlerde konuşmalarımızda merkeze bir şeyi alıyoruz. Ve biz öncelikli olarak bir şeyden bahsediyoruz. Diğer Partilerden belki farkımız olarak dikkat edin ben diğer partileri kötülemek adına demiyorum ancak diğer partilerin konuşmalarına broşürlerine, vaatlerine bakın bir şeyler eksik diyoruz ve bugüne kadar hakikaten de hizmetin yetkisi elinde olanlar bir şeyleri eksik bıraktı diyoruz. Manevi projelerden bahseden veya bu toplumun ahlakına dair proje üreteceğini söyleyen veya gençliği uyuşturucudan kurtaracağız, diyen parti projeleri maalesef yok. O yüzden Hür Dava Partisi olarak diyoruz ki öncelikli olarak biz gençlerimizin geleceğini önümüze koyduk, ahlakını önümüze koyduk, uyuşturucudan kurtarmayı önümüze koyduk, ailelerin imanını ahlaki yapısını, birliğini inancını huzurunu önümüze koyduk. Biz inşallah her şeyden önce dediğimiz gibi ilk adım atarken bu hizmete şehrin maddesini de maneviyatını da imar edeceğiz inşallah. Maneviyatına dair projelerimiz var. Ve bizim temel sorunumuz öncelikli sorunumuz da zaten bu." diye konuştu.
 

 

Şahin son olarak, "Biz şimdiden kazandık, evlere gittik, ahlakı anlattık İslam'ı anlattık, toplumun durumunu anlattık, adaleti anlattık, haksızlığa karşı mazlumun aynında olmayı zalime karşı durmayı anlattık zaten bizim sorumluluğumuz bu. Biz şimdiden kazandık. Fakat siz eğer Hür Dava Partisinin hür kadrolarını belediyelere taşırsanız ben inanıyorum ki, şimdi biz kazandık 30 Martta siz ve Kovancılar halkı kazanacak 30 Martta toplum kazanacak.” dedi.
 

 

Kurtuluş reçetesi tevhit kelimesidir
Programa katılan Avrupa Müslüman Alimler Birliği Başkanı Molla Abdulkadir Aydın da, Lailahe illallah ilkesinin önemine dikkat çekerek, "Bizlerin ve bütün Müslümanların bu kelimeyi anlamaları gerekiyor. Yani şahadet kelimesini getirirken Allah’ın dışında Hz. Muhammed (sav) dışında Rab ve önder olarak hiçbir gücü hiçbir kuvveti kabul etmemelidir. Çünkü peygamberimiz Mekke'de peygamberlikle görevlendirildikten sonra insanlara tek bir kelime söyledi. Dedi ki, gelin Lailahe illallah deyin kurtulun. Demek ki kurtuluş reçetesi tevhit kelimesidir. Lailahe illallah Muhammedun resulullahdır ve diğer bir hadiste de kim Lailahe illallah Muhammedun Resulullah derse o cennetliktir. Onun için muhterem Müslümanlar ne yaparsak yapalım nerede olursak olalım Allah’ı ve onun resulü olan Hz. Muhammedi unutmamalıyız.” dedi. (Faruk Kırmızıtoprak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir