• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kızıltepe STK platformu idam kararlarını lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Kızıltepe  STK platformu ve Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, Mısırda darbecilerin, aralarında ihvan yöneticilerinin  de bulunduğu ihvan üyesi 529 kişiye vermiş olduğu idam kararlarını şiddetle kınayarak lanetlediklerini belirtti.

Yıllardan beri emperyalistlerin yandaş, diktatör ve zalimlerin iş birliğiyle Müslüman kanının döküldüğünü söyleyen STK platformu başkanı Mehmet şerif Öter, “Mısır tarihinde ilk defa demokratik yollarla iktidara gelen halkın idaresi olan bir iktidarı emperyalistlerin talimatlarıyla diktatör cunta rejimi devirmekle kalmadı. Bugün üzülerek duyduk ki aralarında ihvan yöneticilerinin de bulunduğu 529 Müslüman hakkında idam kararı vermiş. Bu kabul edilir bir şey değildir. Müslüman ülkelere ve halklarına büyük görevler düşüyor. Müslüman coğrafyasında yıllardan beri emperyalistlerin yandaş diktatör ve zalimlerin iş birliğiyle Müslüman kanı dökülüyor. Müslümanların ekonomik siyasi bütün geleceği tahrip ediliyor.” diye belirtti.

İslam coğrafyası ve Müslüman devletler sessiz kaldığı takdirde bu idam kararlarının uygulanacağına dikkat çeken Öter, “ Mısırda 529 idam kararı verilmesi demokrat medeni ikiyüzlü dünyanın sessizliğini bir kez daha görüyoruz. Söz konusu kendi devletleri olduğu zaman, bir çakıl taşlarına zarar geldiği zaman ‘Bu demokrasiye, özgürlüklere ve medeni dünyaya aykırıdır.’ diyorlar ve şiddetli bir şekilde tepki gösteriyorlar. Müslümanların kanları dökülüyor coğrafyaları tahrip ediliyor ülkeleri yok ediliyor sessiz kalıyorlar.İslam coğrafyası ve Müslüman devletler sessiz kaldığı takdirde bu idam kararları uygulanacaktır. Cunta rejimi verdiği idam kararlarıyla Müslümanların nabızlarını yokluyor. Bu idam kararıyla Sisi gibi diktatörler ve onun destekçisi emperyalistlerden, Siyonistlerden çok, sessiz kalan ve burada duyarsız olan Müslüman halklar ve Devletler bu vebalin altında kalacaklardır.  Tarih de onları affetmeyecektir.Diktatör Sisi’nin meşru olmayan mahkemelerinin verdiği kararda, ‘Bu bir ön karardır daha Mısır müftülüğüne ve büyük mahkemeye gidecek’ deniliyor. Bu ifadeyle gayeleri, aslında Müslümanları oyalamak, cesaretlerini ve İman ölçüsünü ölçmek,Müslümanların nabzını yoklamaktır. Kızıltepe STK platformu olarak cunta mahkemelerinin vermiş olduğu idam kararlarını nefretle ve şiddetle lanetliyoruz. Tüm İslam Devletlerinin verilen idam kararlarına tepki vermelerini bekliyoruz” dedi.

(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir