• DOLAR 32.525
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2428.403
  • ...
Mehmet Ezer'in abisi barodan yardım talebinde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Silvan’da BDP tarafından dün düzenlenen miting sonrası çıkan olaylar sonrasında başına gaz fişeği isabet ederek ağır yaralanan Mehmet Ezer'in ağabeyi Murat Ezer, kardeşini yaralayan gaz fişeğini alarak Diyarbakır Barosundan hukuk yardımı talebinde bulundu.

 

Dün çıkan olaylarda kardeşinin ağır yaralandığını ve tedavisinin halen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam edildiğini ve hayati tehlikesinin sürdüğünü belirten Murat Ezer, "Bizler de hem kardeşimin tedavi süreci ile ilgilendiğimiz hem de bu delilin karartılmasından şüphe duyduğumuz için henüz savcılığa teslim edemedik. Gaz fişeği kovanı şuanda bizlerde bulunmaktadır. Bu konuda Baronuzdan hukuksal sürecin takip edilmesi konusunda bizlere yardımcı olmasını talep etmekteyiz" dedi.

 

Konu ile ilgi bir açıklama yapan Diyarbakır Baro Yürütme Kurulu Üyesi Av. Cihan Aydın, Murat Ezer’in kendilerin hukuk yardımı talebinde bulunduğunu belirterek, yanında bulundurduğu gaz fişeği kovanı üzerinde inceleme yaptıklarını ve fişek üzeride kan izlerinin bulunduğunu belirtti.

 

Söz konusu gaz fişeği kapsülü savcılığa teslim etmek üzere yanlarında bulundurduklarını ifade eden Av. Aydın; “ Olayın vahameti ve aciliyeti gözetilerek, ayrıca yaralanan Mehmet Ezer’in halen Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavisinin sürdürülmesi de gözetildiğinde, mağdurdan alınacak kan örnekleriyle birlikte gaz fişeği kapsülü üzerinde gerekli kriminal incelemenin yapılması için Adli Tıp Kurumuna ayrıca bağımsız ve tarafsız  kurum ve kuruluşlara gönderilmesini, durumun Silvan Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilerek, olay nedeni ile Silvan Savcılığınca soruşturma başlatılmasını, sorumluların tespiti ile haklarında kamu davası açılmasını talep etmekteyiz.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir