• DOLAR 32.587
  • EURO 34.934
  • ALTIN 2429.02
  • ...
TSE'den standart hazırlama seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörlüğü’nün düzenlediği “Standardizasyonun Milli Ekonomiye Faydaları” paneline gösterilen ilginin beklenenin ötesinde olduğunu söyleyen TSE Ege Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman, aynı konu başlığı ile Bursa’da başlayan ve İzmir’de ikincisi gerçekleşen panelin, 81 ilde devam edeceğine dikkat çekti.

 

‘Olsun da yabancıdan olsun’ anlayışının artık terk edilmesi gerekliliğini belirten Karaman: “Yabancı belgelendirme kuruluşlarına ödenen milyar dolarların miktarını tam olarak hesaplamak mümkün değil. Ama bu kuruluşlara ödenen paralarla elde edilen bir kazancın olmadığını ifade eden de onca sanayici-işadamı olduğunu biliyoruz. Artık sanayicimiz ayağa kalkmalı, kalitesizliğin maliyet hesabını iyi yapmalı ve TSE’nin kendi kuruluşları olduğunu bilerek hareket etmelidirler. Kendi kuruluşunu yani TSE’yi yönlendiremeyen, yönetemeyen, eleştirmeyen sanayicinin, geleceğe talip olması mümkün değildir. TSE, sanayicinindir, işadamlarınındır, bu milletindir. Her alanda acımasızca devam eden standartlar savaşında, ülkemizin ön plana çıkabilmesi için TSE’nin yapmış olduğu çağrılara sanayici ses vermelidir” diye konuştu.

 

TSE standartlarının önemine dikkat çekmek için “Standardizasyonun Milli Ekonomiye Faydaları” panellerinin devam edeceğini vurgulayan Karaman, Denizli’de Nisan ayında gerçekleştirilecek üçüncü panelin hazırlıklarına başladıklarını söyledi. (İlyas Yıldız – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir