• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
D.Ü'de kariyer bilgilendirme semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Dicle Üniversitesi merkezinde gerçekleştirilen seminer, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Gökdemir ve öğretim görevlisi Kenan Uğurlugelen tarafından verildi.

 

Öğrencilerin  ilgi gösterdiği seminerde KPSS A grubunun ne olduğu ve sorularının hangi alanlardan çıktığı konusu üzerinde duruldu.

 

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılıkları ile kaymakam adaylığı kadrolarına A grubu kadrolar dendiğini ifade eden Gökdemir, KPSS - A kadrolarının genel olarak müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrolarından oluşmakta olduğunu söyledi.

 

KPSS-A grubunda iktisat, hukuk, maliye ve muhasebe derslerinde mülakat gerçekleştiğini belirten Levent Gökdemir, sınava İktisat öğrencilerinin yanı sıra sınırlı sayıda mühendislik bölümü mezunlarının da başvurabileceğini söyledi.

 

“A Grubu olarak tanımlanan kadrolar için KPSS sonucu ile kamu kurum ve kuruluşlarına başvurulan tarihte mezun olma şartı aranır” diyen Kenan Uğurlugelen ise KPSS-A Grubu Sınavı İçin yaş sınırının 35 olduğunu kaydetti.

Seminer, öğrencilerin merakını gidermek için sordukları soruların cevaplanması ile sona erdi.(Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir