• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Hastaların oy kullanması, sağlık ekiplerince sağlanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Valilikten yapılan açıklamada, seçimlerde Diyarbakır ve bağlı ilçelerde oy kullanacak evde sağlık hizmetlerinden faydalanan ve aynı zamanda hareket kısıtlılığı yaşayan vatandaşlara yönelik İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde bir çalışma yapıldığı bildirildi.

 

Sağlık Bakanlığınca gönderilen yazı çerçevesinde Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi Başhekimliğinin katılımıyla ortak bir çalışma programı düzenlendiği kaydedilen açıklamada, program kapsamında Diyarbakır ve ilçelerinde kayıtlı olan 986 hastaya ulaşıldığı belirtildi.

 

Yapılan açıklamada, evde sağlık hizmeti alan ve hareket kısıtlılığı olan 60 hastanın, sağlık ekiplerince oy kullanmalarının sağlanması talebinde bulunduğu bildirilirken, bu hastaların 35'i il merkezinde, diğerlerinin ise ilçelerde oturduğu açıklandı.

 

Hastaların oy kullanma yerlerine ulaşımları sağlık personeli refakatinde ambulanslar ve hasta nakil araçları ile sağlanacağı bildirilen açıklama da; “Hastaların olası bir durumda oy kullanma amacıyla sağlık araç ve personeline ihtiyaç duymaları halinde 444 38 33 numaralı telefonu ücretsiz olarak arayarak bunu talep etmeleri halinde gerekli hizmet verilecektir." denildi.

 

Hastaların olası bir durumda oy kullanma amacıyla sağlık araç ve personeline ihtiyaç duymaları halinde 444 38 33 numaralı telefonu ücretsiz olarak arayarak bu hizmeti talep etmeleri halinde gerekli hizmetin verileceği belirildi. (İLKHA)                                                                                              

Bu haberler de ilginizi çekebilir