• DOLAR 32.568
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2433.684
  • ...
Kızıltepeli çiftçiler buğdayın gelişiminden memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe’deki çiftçiler, bu yıl etkili olan yağmur sayesinde buğdayın gelişiminden memnun olduklarını dile getirdiler.

 

Kızıltepe (Qoser) Ovası’nda buğday tarımına elverişli bir milyon dekar araziden 750 bin dekarının buğday ekili olduğunu ifade eden çiftçiler yağmurlar dolayısıyla sulama ihtiyacının duyulmadığını söylediler.

 

Mardin ve Şanlıurfa Bölgesinde mahsulün çok güzel geliştiğini dile getiren çiftçilerden Mehmet Ali Er, “Rabbim rahmetini üzerimizi yağdırmış yeryüzünde bizim için sofrasını kurmuş sulu ve susuz buğday  mahsulünde şu ana kadar bir sıkıntı yok. Rabbim Mardin ve Şanlıurfa bölgesine rahmetini yağdırmış mahsulün gelişmesi çok güzel mahsul güzel gelişirse tarlası olan ve olmayan herkes fayda görüyor.” İfadelerini kullandı.

 

Çiftçilerden Ahmet Şimşek, yağmurun yağmasıyla  arazilerde sulama ihtiyacının şuana kadar hissedilmediğini belirterek şöyle dedi: “Geçen seneye göre buğday mahsulü çok iyi gözüküyor. Rabbim üzerimize rahmetini yağdırdı. İnşallah tüm çiftçi kardeşlerimiz bu seneki mahsulden memnun kalacaklar. Şuan mahsule azotlu gübre ve yabancı ot ilaçlamasını yapıyoruz. Sulu olan mahsullerde yağmurun yağmasıyla şimdiye kadar sulama yapılmamış çünkü gerek duyulmuyor. İlaçlama dönemi bittikten sonra yani bir haftaya kadar yağmur yağarsa sulama ihtiyacı olmayacak yağmur gelmediği takdirde sulamaya başlayacak. Bu mahsulün biçmesi de Mayıs ayının sonunda başlayacak yani o zamana kadar mahsul toplanabilecek.”(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir