• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Mustazafların tek umudu Selahaddin`in torunlarıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van’da yaptığı hayırlı hizmetler ve yardım çalışmalarıyla sık sık gündeme gelen Van Rahmet Eli Gıda Bankası, ‘Mustazaflar Hastası’ münasebetiyle bir program düzenledi. Programda konuşan, bölgenin kanaat önderlerinden Molla Ali Arslan “Allah’a yemin ederim ki şu anda ümmetin tek umudu Selahaddin’in torunlarıdır. Bunu Hamas da söylüyor.  İslami Cihad da söylüyor. Müslüman Kardeşler de söylüyor. Bütün dünya Müslümanları sizleri o şekilde biliyor. Siz Selahaddin’in torunları, ümmetin umudusunuz.” dedi.

 

 “Size ne oluyor ki Allah yolunda ve o mustazafların kurtuluşu için mücadele etmiyorsunuz?”

Allah resulünün hayatından ve Kur’an-ı Kerim’de Mustazaflarla ilgili örnekler veren Molla Arslan, “Yeryüzündeki mustazaflara karşı vazifelerimiz nedir? Yeryüzünde canı pahasına Rabbim Allah’tır diyen insanlara ne kadar yardımcı olduk? O insanların kurtuluşu için neler yaptık? Ve bundan sonra gelecek olan mustazaflara, mazlumlara, biçarelere, esirlere tutuklulara ve şehidlere ne kadar vefa burcumuz var ve ne kadarını yerine getirdik? Allah’u Teala, Nisa Suresi’nde bizim vazifemizi bize öğretiyor. “Size soruyor, ey müminler ne oldu size ki sırf Rabbim Allah’tır dedikleri için yurtlarından edilmiş insanlara yardım etmiyorsunuz? Ki Tevbe Suresinde de Allah’u Teala; “Sizlere Allah yolunda nefer olun Allah yolunda mücadele edin. Gidin dinleri uğruna elleri kelepçelenmiş zindanlara atılmış mustazafları kurtarın ve o zulmedenleri de uyarın denildiği sırada ne oldu size ki sizler yere mıhlanıyorsunuz. Size ne oluyor ki Allah yolunda ve o mustazafların kurtuluşu için mücadele etmiyorsunuz?” şeklindeki ikazı hatırlattı.

 Molla Arslan şunları söyledi: “Çocuklar, kadınlar, esirler ve perişanlar şöyle nida ediyorlar. Ey rabbimiz şu yönetimi zalim olan memleketten bizleri çıkar. Şu Afrika’daki Müslümanlar her gün bu nidada bulunuyorlar. Suriye’deki kardeşlerimiz her gün nida ediyorlar. Ve lisanı halleriyle de bizlere şunu söylüyorlar hani sizler Mümindiniz. Hani Allah Resulü (sav) bir benzetme yapmış ve şunları söylemişti ‘Müminler şefkat ve merhamette bir vücut misalidirler eğer o vücutta bir aza yaralanır ya da eziyet görürse bütün azalar onun için gece uykularını kendilerine haram ederler.

 Ve yine şöyle de dua ediyorlar. Ey Rabbimiz bizlere kendi katında yardımcılar gönder. Bizlere yardım ellerini uzatsınlar. Şu mazlumları şu zalimlerden kurtarsınlar şu namuslarımızı haçlı ve haçlılara hizmet eden zalimlerin ellerinde kurtarsınlar.

 Çeçenistan, Afganistan, Moru, Filipin, Türkistan, Orta Afrika, Irak ve Ebu Gureyb’te bulunan tertemiz annelerimiz, bacılarımız feryat ettiler ve etmeye de devam ediyorlar. Ama bizlere ne oluyor. Niçin onlar için çalışmıyoruz. Onların kurtarılması için neden kendi memleketimizde bile çalışmıyoruz?”

 “Zalimler hiçbir zaman insanlıktan nasiplenmemiştir”

Seyit Kutup ve arkadaşlarının uğradığı zulümleri anlatan Molla Arslan, “Bu insanlara sırf dinlerinden dolayı insanlığa sığmayan hakaretlerde bulunuyorlar. İmanı olmayanın insaniyeti de yoktur. Zalimler hiçbir zaman insanlıktan nasiplenmemiştir. Bu insanların tek suçları Rablerine olan imanlarıydı. Başka da bir suçları yoktu. O insanların yaralarına melhem olmak için sabır ve metanetle çalışın. Allah rızası için çok çalışın.” tavsiyesinde bulundu.

  “Gecenin en karanlık vakti fecrin en yakın olduğu vakittir”

Gecenin en karanlık zamanının fecre işaret ettiğini ve o dönemin yaşandığını anlatan Molla Ali Arslan, “Allah’ın izniyle fecir yakındır. Güneş doğacaktır. Bakın 10 yıl önce bu kadar perişanlık, bu kadar kan ve gözyaşı yoktu. Ama bugün tüm İslam coğrafyasında zulüm kan ve gözyaşı artmıştır. Bu da fecrin yakın olduğuna işarettir.” müjdesini verdi.

 “Sakın ferdi duygularla hareket etmeyin ümmetin maslahatını göz önünde bulundurun”

Van’da son günlerde artan saldırılara da değinen Molla Arslan, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.  Arslan, “Bugünlerde çalışıyorsunuz. Yoruluyorsunuz Allah yardımcınız olsun. Belki bugünün bir cihad şeklini sizler icra ediyorsunuz. Sakın ferdi duygularla hareket etmeyin, ümmetin maslahatını göz önünde bulundurun. Bazı zalim ve satılmış olanlar sizleri harekete geçirmek istiyorlar. Sakın ola ki bunu yapmayın. Bizler için ümmetin maslahatı önemlidir. Sizler yok olur, ya da 50 yıl daha geriye giderseniz Vallahi bu ümmet 50 yıl daha ağlayacaktır. Allah’a yemin ederim ki şu anda ümmetin tek umudu Selahaddin’in torunlarıdır. Bunu Hamas da söylüyor.  İslami Cihad da söylüyor. Müslüman Kardeşlerimiz de söylüyor. Bütün dünya Müslümanları da bunu söylüyor. Sizleri o şekilde biliyorlar. sizler Selahaddin’in torunları ümmetin umudusunuz. Mazlum ve biçarelerin umudunu kırmayın” diye konuştu. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir