• DOLAR 32.559
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2431.792
  • ...
MİNHAP: Mısır cuntasının idam kararı vahşettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul - Marmara İnsani Hak Ve Özgürlükler Platformu(MİNHAP) yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, Mısır’da cuntacılar tarafından İhvan-ı Müslimin üyelerine verilen idam cezalarını kınadı.

Mısır halkının özgür iradesiyle iktidarını seçtiğini ancak buna darbe vurulduğu belirtilen açıklamada, “Mısır halkı özgür İradesi ile Adalet Ve Hürriyet Partisini iktidar olarak seçti. Ama Amerika, Batı dünyası ve işbirlikçi Arap kralları seçilen hükümetin Müslümanlardan müteşekkil olmasını kabullenemedi. Mısır’ın cuntacı askeriyesi, bu güç odaklarından cesaret alarak hükümete karşı darbe yaparak tarihin en kanlı katliamına imza attı.Rabia Meydanı’nda insanlar diri diri yakıldı.Mısır sokaklarında kan dökmedikleri tek bir karışlık alan kalmadı. Baltacı çetelerin eliyle satırlarla, baltalarla insanlar kameralar önünde doğranarak katledildi.

Onbinlerce insan zindanlara dolduruldu. Zindanlara doldurulmakla kalınmadı. Sembolik mahkemelerde yargılanan darbe karşıtı beş yüz yirmi dokuz kişi idam cezasına çarptırıldı.” denildi.

VERİLEN KARAR DİRENİŞİ YOK ETMEYE YÖNELİK

Mahkemenin hukuksuzluğuna değinilen açıklamanın devamında, “Cuntacı mahkeme 529 kişinin idam kararını verirken, mahkemede hiçbir savunma avukatı bulunmuyordu. Mahkeme öncesi savunma avukatlarının tutsaklara ulaşılması engellendi. Uluslararası bütün hukuk normları ile adeta alay edildi. Sembolik mahkeme, beş yüz yirmi dokuz tutsağın, mahkemesini toplam yirmi dakikada sonuçlandırdı. Verilen kararlar adil, tarafsız ve somut delillere dayalı değil, direnişi yok etmeye ve cuntacı darbeye karşı Mısır halkını sindirmeye yöneliktir.” diye ifade edildi.

MİNHAP OLARAK BU KARARI LANETLİYORUZ

Verilen kararı lanetlediklerini belirten yazılı açıklamada son olarak şöyle denildi; “Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu olarak bu kararı kabul etmiyor ve lanetliyoruz. Bu kararı, askeri darbenin çirkin yüzünü gösteren bir katliam ve vahşet olarak görüyoruz. Müslüman ülkelerin liderlerinden ve halklarından, kurum ve kuruluşlarından insanlığın ve askeri cuntanın alnında bir leke olacak bu zulme karşı durmaya ve duyarlı olmaya çağırıyoruz. Allah’tan temennimiz; Mısır halkının en yakın zamanda kendi hür iradeleri ile seçtikleri iktidarlarına kavuşmalarıdır.” (Muhammed Can / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir