• DOLAR 32.338
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2310.4
  • ...
Hasankeyf için yürüyüş yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kendilerine Hasankeyf Yaşatma Girişimi adı veren bir grup, saat 13.30’da Hasankeyf Köprüsü başında basın açıklaması yaptı. Grup ardından Hasankeyf’in sular altında kalmaması için yürüyüş yaptı.

 

Yapılan basın açıklamasını Hasankeyf Yaşatma Girişimi adına Veysi Ayhan okudu. Ayhan, “Mezopotamya coğrafyasının ve tarihinin aynası konumunda olan Hasankeyf ilçemizde bizleri bir araya getiren ortak kaygılarımızdan başka bir şey değildir. Bütün yasaları çiğnemek suretiyle yapmaya çalıştıkları bu barajdan 50-60 yıllık bir süre ile elde edecekleri bir kaç bin KW enerji uğruna binlerce yıllık tarihe sahip ve Mezopotamya’nın atardamarı konumunda olan Dicle vadisinin kurban edilmesine direnişimiz ve mücadele kararlığımız ile asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

 

İlçedeki yönetimi de eleştiren Ayhan, “15 yıldan beridir ilçemizin yönetiminde olan zihniyet biz STK ve aktivistlere destek olmak bir kenarda dursun engel olmak adına elinden gelen her türlü zorluğu çıkartarak köstek olduğu gerçeği hepimizin malumudur. Hasankeyf ve yöre insanının en önemli gelir kaynağı olan turizmini baltalamak sureti ile adeta ilçe halkının düşmanı imiş gibi tavırlar sergilemiştir.” ifadelerini kullandı.

 

Basın açıklamasının okunmasının ardından söz alan Milletvekili Ayla Akat, Hasankeyf’in sular altında kalmasından dolayı tepkisini dile getirdi.

 

Açıklamaların ardından grup, Hasankeyf merkezine doğru sloganlar eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir