• DOLAR 32.578
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2417.008
  • ...
"Amacımız Kur'an ve Sünnetin anlaşılarak uygulanması"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kutlu Doğum programları hakkında İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Genel Koordinatörü Yahya Oğraş, düzenledikleri etkinliklerde temel amaçlarının Kur’an ve Sünnetin birlikte anlaşılmasını sağlamakla birlikte Peygamberi gündelik hayata dâhil etmek olduğunu söyledi.

 

Kutlu Doğum Programlarının geçen hafta itibari ile start aldığını belirten Oğraş, “2014 yılı etkinliklerine 1 Mart tarihi itibari ile start verdik. 10 gün geçti. Şu anda 7-8 yerde Kutlu Doğum etkinlikleri yaptık. Allah nasip ederse geriye kalan merkezlerimizde de bu etkinliklerimizi en güzel şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bu yıl bize gelen müracaat 290 civarındadır. Hepsinin programları oluşturuldu, hazır vaziyette ve etkinliklerin yapılacağı gün hatta saatleri dahi belirlenmiştir. Her bir etkinlik günü geldiğinde en güzel şekilde icra edilecektir inşallah. Belli başlı yerlerde çok büyük katılımların gerçekleşeceği programlar olacaktır. Bu programlara sadece o yerleşim yerinin halkı değil, yurt dışı dahil olmak üzere dışarıdan da bir çok insan katılmak ve bu coşkuya şahit olmak için geliyor.” dedi.
 

 

“Ana tema: “Kur’an ve Sünneti Anlamak ve de Yaşamak”
Bu yıl düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğinde ana temanın ‘Kur’an ve Sünneti Okuma Anlama ve Yaşama’ konusu olduğunu ifade eden Oğraş, “Bugün insanlarımız Kur’an ve Sünnetten uzaklaştıkları için maddi ve manevi bunalımları yaşıyorlar. Tabi biz bu anlamda, insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak anlamında özellikle Kuran’ın iyi okunması, anlaşılması sünnetin hayatımızda tatbik edilmesi ve aynı zamanda bunun pratize edilmesi noktasında tüm etkinliklerimizde bunun üzerinde durmaya çalışacağız. Tüm beşeri sistemlerden arınmak istiyorsak bunun yegâne reçetesi Kur’an-ı Kerim’dir. Bunu en güzel şekilde, dozuna göre ayarını veren de Hz. Muhammed (s.a.s) olduğu için bu yıl özellikle bu konuyu bu temayı önemsedik ve şuan da tüm etkinliklerimizde bu dile getirilmektedir.” dedi.
 

 

“Etkinlikler kapsamında başlatılan Salavat Kampanyasına yoğun katılım var”
Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da başlatılan Salavat kampanyasına ciddi bir katılım olduğunu söyleyen Oğraş, “Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında başlattığımız salavat kampanyasına tüm halkımızı davet ediyoruz. Bu yıl gerek salavat kampanyasında gerekse de her eve bir Kur’an-ı Kerim'i taşıma noktasında çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Salavat kampanyasına ilgi çok yoğun düzeydedir. Yani bunu siz de takdir edersiniz ki, gezdiğiniz bir yerde, arabada giderken veya sokakta yürürken, ev ziyaretlerinde bulunurken mutlaka görmüşsünüzdür. İnsanlarımız bu kampanyanın bereketi sonucu sürekli olarak salavatlar getirmekte, Resulullah’ı hayatlarına buyur etmektedirler. Bu azımsanacak bir durum değildir.” dedi
 

 

“Kur’an-ı Kerim’i hayatımıza sokarsak bütün dertlerimizden kurtuluruz”
Bu yıl bir ilk olarak başlattıkları Kur’an-ı Kerim hediye etme kampanyasının çok güzel sürdüğünü ve kampanyaya duyulan ilgi ve alakanın daha fazla olmasını talep ettiklerini ifade eden Oğraş, “Gerçekten de Kur’an-ı hayatımızda yaşayabilirsek, hayatımızın iktisadı kısmıyla, siyasi kısmıyla, sosyal kısmıyla, eğitim alanıyla bir bütün halinde Kur’an-ı hayatımıza dahil edebilirsek inşallah bütün sıkıntılarımız bütün dertlerimiz sona erecektir. Yani Kur’an dışında bütün sistemler denenmiştir ve hala da denenmeye devam ediliyor. Ama hiçbirisinde bir huzurun bir mutluluğun olmadığını, sürekli kardeş kavgasının olduğu, sürekli huzursuzluğun olduğunu özellikle kalbi hastalıkların, ruhsal hastalıkların her geçen gün büyüdüğünü görüyoruz. Yani kalbi hastalıklarımızın, ruhi hastalıklarımın tedavisinde eğer biz Kur’an-ı model olarak alırsak, rehber olarak alırsak Allah’ın izniyle o öze dönüşle birlikte model bir toplum oluruz. Bu vesileyle hem bu dünyamızı hem de ahretimizi de kurtarmış oluruz.” şeklinde konuştu.
 

 

“Kutlu Doğumun etkinlikleri denilince 7’den 70’e herkes heyecan yaşıyor”
Kutlu Doğum etkinliklerinden bahsedilince çocuğuyla, yaşlısıyla, kadınıyla, genciyle müthiş bir heyecan yaşandığını ifade eden Oğraş; “Bu da şunu gösteriyor: Demek ki, ruhen sıkıntı içerisinde olan insanlarımız bu gibi etkinliklerde sürur buluyor. Huzur buluyor. Bundan dolayıdır ki, bir gün dahi olsa böyle etkinliklere koşar adımlarla gelerek o mutluluğu yaşamak istiyor. Özellikle Artvin’de, Rize’de, Trabzon’da, Giresun’da Bayburt ve Gümüşhane gibi illerimizde bu gibi etkinlikler bu yıl ilk kez yapılacak inşallah.” bilgisini paylaştı.
 

 

“Program sayıları her yıl katlanarak büyüyor”
Geçtiğimiz yıllarda kutlu doğum etkinliklerinin yapıldığı merkezlerin sayısının 250 civarında olduğunu belirten Oğraş, bu yıl ise yapmaya planladıkları program sayısının daha şimdiden 290’ı aştığını söyledi.
 

 

Oğraş, “Takdir edersiniz ki, her yıl 20- 30 -40 program eklenince, programları sağlıklı ve düzenli bir şekilde yapmak için mecburen biraz daha zamana yaymak zorunda kalıyoruz. Aksi takdirde yetiştirmemizin imkânı olmuyor. Ama biz ümit ediyoruz ki çok yakın zamanlarda, her ilimiz öyle bir seviyeye gelecek ki kendi etkinliklerini kendileri düzenleyebileceklerdir inşallah.” temennisinde bulundu.  (Ali Gültekin / Yunus Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir