• DOLAR 32.532
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2492.552
  • ...

MERSİN - Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (ESOB) talebi üzerine, Tarsus’taki esnaf odalarının tek çatı altında toplanması amacıyla Belediye Meclisi yapılacak ‘Esnaf Sarayı’ için arsa tahsis etti.

 

Tarsus'ta 18 meslek odasının dağınık bir şekilde faaliyet gösterdiğini ve bu dağınıklığı ortadan kaldırıp meslek odalarını tek çatı altında birleştirmek için kendilerine arsa tahsisi yapılması yönünde Tarsus Belediyesine başvurduklarını anlatan Mersin ESOB Başkanı Dinçer, Tarsus Belediye Meclisi'nin 5 Mart 2013 tarihinde arsa taleplerini kabul ettiğini kaydetti. 

 

Dinçer, "Esnaf teşkilatına sıcak yaklaşım gösterip sorunlarına ve çözüm önerilerine katkı sunan belediye başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Birliğimize devredilen arsaya esnaf sarayı kurulması için en kısa sürede gereken çalışmalara başlayacağız." dedi.

 

Tarsus Belediye Başkanı Kocamaz ise ilçenin sosyal ve ekonomik kalkınması ve gelişmesini sağlamak birçok çalışmaya imza attıklarını belirterek, bu çalışmalarda esnaf teşkilatları ve diğer sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket içerisinde olduklarını söyledi. 

 

Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz ve Başkan Dinçer, protokolü imzaladı.  (A. Hakim Kurt-İLKHA)