• DOLAR 32.574
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2426.025
  • ...
Mısır'daki idam cezaları Batman'da kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Özgür-Der, Bey-Der ve Özgür Eğitim-Sen ortak basın açıklaması yaparak, Mısır’da darbe mahkemeleri tarafından çoğunluğu İhvan Müslim Hareketi üyesi 529 kişiye verilen idam cezalarını kınadı.

 

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde saat 12.30’da yapılan basın açıklamasını Özgür Der Batman Şube Başkanı Mehmet Şat okudu.

 

Özgür Der Batman Şube Başkanı Şat, Buna göre İhvan-i Müslim’in üyesi 529 kişi hakkında Mısır mahkemeleri ve kiralık hâkimleri tarafından komik ve düzmece gerekçeler ileri sürülerek idam cezası verildiğini hatırlatarak,  “Bu utanç verici kararı kınıyor ve kabul edilemez olduğunu bildiriyoruz.” Dedi.

 

Şat,  Mısır askeri darbesinin karşısında, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin “Mısır ordusu demokrasiyi inşaa ediyor” diyerek, ABD’nin darbeyi desteklediğini açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

 

Şat, Mısır’da gerçekleşen darbenin en önemli tarafı işgalci İsrail ve İsrail’in uluslararası işbirlikçileri olduğunun altını çizdi.

 

Sisi’nin askeri darbesi, Mısır üzerinden İsrail’in güvenliğini ve yıllardır Filistin halkına karşı sürdürdüğü savaş politikalarını tahkim etmek amacıyla yapıldığını ifade eden Şat, “Filistin sorunu adil bir şekilde çözülmediği ve Filistin işgali sona ermediği sürece İsrail’in komşularında yapılacak yönetim değişiklikleri bölgeye ve Dünya’ya barış getirmeyecektir. Bölge ülkeleri; ‘Arap Baharı’ etkisi ile zalim düzenlerinin yıkılabileceğinden korkarak Mısır’da darbe sürecini desteklemişlerdir. Başta Suudi Arabistan olmak üzere aile saltanatlarının hâkim olduğu körfez ülkeleri zalim yönetimleri, bu komplonun işbirlikçisidirler.” Dedi.

 

Şat açıklamasının devamında Mısır’daki “Temerrüt “ hareketinin Türkiye’deki  “Paralel Darbe Girişimi” olduğunu belirterek, “Mısır ordusu ve başındaki Sisi’ye karşı Mısır halkının büyük bir cesaret örneği sergileyerek ortaya koydukları sivil direnişlere karşı ordu, meydanları kan banyosuna dönüştürmekten çekinmemiş binlercesini şehit etmiş ve binlercesini de cezaevlerine atmıştır. Şimdi de cezaevlerindekilere İdam cezası vererek Müslümanların devam eden mücadelelerini kırmak istemektedirler.” İfadelerine yer verdi.

 

Şat açıklamasının sonunda Mısır halkının yanında olduklarını açıklayarak, Bu haklı mücadelelerinde hep yanlarında durduk ve durmaya da devam edeceğiz.” İfadelerini kaydetti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir