• DOLAR 32.565
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2423.292
  • ...
AK Parti'den BDP'ye kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - AK Parti Van İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, BDP Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bekir Kaya’nın AK Parti’nin seçimlere hile karıştırılacağı yönündeki iddialarına sert tepki gösterdi.

 

Seçim çalışmalarının başladığı günden bu yana kendilerine yönelik saldırı yapan BDP’nin şimdi de sandığa leke sürmeye çalıştığı ifade edilen açıklamada, “Seçim sathına girdiğimiz günden itibaren BDP yandaşlarınca Partimizin seçim çalışmalarını engelleyemeye yönelik düzenlenen birçok saldırı, baskı ve tehdit politikalarına maruz kaldığımız kamuoyu tarafından bilinen bir gerçek olarak sıcaklığını korurken, şimdi de seçim yarışına ve sandığa leke sürmeye çalışan yeni bir provokasyon üzerine bu açıklamayı yapmayı lüzum görmüş bulunmaktayız.” denildi.
 

 

“Bu açıklamaları yapan BDP’yi ve adayını kınıyoruz”
Açıklamada, “Güya AK Partili sandık müşahitlerimizin seçim günü olay çıkaracağını ve sandıklara müdahale ettireceği iddiasını gündeme getirmiş ve bunu da sözde AK Partili bir sandık müşahidinin beyanlarına dayandırmıştır. Birincisi bu iddiayı sokakta herhangi bir vatandaşa sorsanız eminiz hiçbir vatandaş buna inanmayacak ve bilakis tam tersine ‘böyle bir şeyi yapsa yapsa BDP’nin dışında kimse yapmaz’ diyecektir. Çünkü BDP bu konuda defalarca kendisini ispat etmiştir. 17 Aralık operasyonlarının başından bu yana çeşitli saldırılarla yıldırılmaya çalışılan AK Parti’miz nasıl oylarını arttırmayı başarmış ve halkın algısını değiştirmeye çalışanlara meydanlarda cevabını vermişse, BDP’nin de ‘birilerinden duyduk’ şeklindeki bu iddialarına da sandıkta en iyi cevabı verecektir. Bu vesileyle bir kez daha bu açıklamaları yapan BDP’yi ve adayını kınadığımızı belirterek, demokratik ve huzurlu bir seçim sürecinin en büyük yandaşı olmaya devam edeceğimizi kamuoyu ile saygılarımızla paylaşıyoruz.” ifadelerine yer verildi.
 

 

Öte yandan seçimlere sayılı günler kala seçimlere hile karıştırılacağı veya açık oy kullanılacağı iddiaları halkı tedirgin ediyor. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir