• DOLAR 32.645
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2495.949
  • ...

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Çalışma ve İş Kurumunda İş ve Meslek Danışmanlığı (İMD) Danışmanlık ve İşe Yerleştirme Servisi, mesleği olan veya olmayan her işsize danışmanlık hizmeti veriyor.

 

Aylık ortalama 2 bin 850 kişiye danışmanlık yapan İ.M.D. birimi, 520 iş yerine de ziyaretlerde bulundu. Yıllık 750 engelli, eski hükümlü, terör mağdurları ve yakınlarına da hizmet veren birim, vatandaşların danışmanlık hizmetinden en iyi şekilde yararlanmasını sağlıyor.

 

İstihdamın önemli bir ayağını oluşturan iş ve meslek danışmanları, halkı en iyi işi yapabileceği alana yöneltme konusunda çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Şanlıurfa Çalışma ve İş kurumu İl Müdürü Necdet Karasevda, “İş ve Meslek danışmanlığının asıl amacı İşvereni doğru işçiyle buluşturmaktır. İşverenlerle birebir görüşülerek yılda 2 defa yapılan ‘işgücü piyasası analizini’ sektörel bazda il sınırları içerisinde ihtiyaç duyulan işgücü, sektörlerin önümüzdeki dönemlerde yaşanması muhtemel sorunlar gibi durumlar araştırılarak geleceğe yönelik planlamalar yapılmaktadır.” dedi. (İLKHA)