• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...

MARDİN  - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK ) Mardin İl Koordinatörlüğü 12.Başvuru Çağrı döneminde toplam yatırım tutarı yaklaşık 100 Milyon TL’yi bulan 80 proje ile Türkiye’de IPARD hibe desteklerinin sağlandığı iller arasında alınan projelerin yatırım tutarlarıyla ile ilk 5’te yer aldı.

 

 

 

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba, 12. başvuru Çağrı İlanının 15 Ocak'ta yayınlanması ile beraber TKDK hibe desteklerine çok yoğun bir ilginin olduğunu proje başvuruların son teslim günü olan 21 Mart'a kadar da bu ilginin devam ettiğini, bunun neticesinde 12.Başvuru Çağrı dönemi sonunda toplam yatırım tutarı 99 Milyon 844 Bin TL tutarında 80 proje kabul ettiklerini açıkladı. Aba, 80 proje için toplam talep edilen hibe tutarının 55 Milyon 386 bin TL olduğunu söyledi.

 

 

İl Koordinatörü Tahsin Aba, gelen projelerin yatırım alanları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; "Mardin’in kalkınmasında katalizör etkisi yaratacak bu projelerin 21 tanesi süt ve besi hayvancılık projeleridir. 29 tanesi Yerel ürünler ve Mikro İşletmelerinin Geliştirilmesi başlığı altında Mısır kurutma ve depolama (silo) projeleridir. 17 tanesinin ise Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi başlığı altında desteklenen arıcılık, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği ve serada süs bitkisi yetiştiriciliği projeleridir. 10’unun Kırsal Turizm başlığı altında otel, halı saha, yüzme havuzu, restoran gibi projelerin oluştururken, bunların yanında Mardin’e katma değer sağlayacak yatırım tutarı yaklaşık 6 milyon TL’yi bulan bir süt işleme tesisi, bir adet kanatlı eti işleme tesisi modernizasyonu projesi ile birlikte bir adet alabalık tesisi projesidir." (M. Salih Keskin - İLKHA)