• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
`Firavun Sisi ve yandaşlarını kınıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) Batman Şubesi, Mısır’da darbe mahkemeleri tarafından çoğunluğu İhvan-ı Müslimin Hareketi üyesi 529 kişiye verilen idam cezalarını yaptığı yazılı açıklama kınadı.

Hür-Der Batman Şube Başkanı Faysal Yaman adına yapılan açıklamada, “Tarihte zalimlere örnek gösterilecek Firavunlar yetiştiren Mısır ülkesi, yine tarihin en karanlık dönemlerinden birine tanık olmaktadır. Allahu Teala’nın ilahi kitaplar da zulüm ve ceberrutlukları ile tanıttığı Firavunlardan daha zalim ve daha ceberut olan Sisi Firavununa tarih bir kez daha tanıklık etmektedir.” denildi.

“Firavun Sisi ve yandaşlarını kınıyoruz”

Yaman açıklamasında, Mısır’ın nadide gülleri ve seçilmiş kutlu evlatları olan değerli Cumhurbaşkanı Mursi’nin pak ve temiz eshablarından 529 Allah dostuna idam hükmü giydirildiğinie dikkat çekerek, “Mazlum Mısır halkının boynuna geçirilen darbe boyunduruğu ile önce halkın seçimi ile gerçekleştirilen iktidarı gasp edilmiş, ardından makamları işgal edilmiştir. Mazlum hizmetkarlar makamlarından indirilerek berdest edilmişlerdir. Bu da yetmiyormuş gibi seçtikleri yöneticileri destekleme amacı ile alanlara inen halk, hiçbir taşkınlıkta bulunmamasına rağmen katledilmiş, binlerce insanın kanı akıtılmış, suçsuz yere tutuklanmış, esir alınmış, göstermelik mahkemelerle suçlanmışlardır. Sonuçta Mısır Firavunlarının zindanları, masumlarla doldurulmuştur. Bununla da yetinilmemiş suçsuz yere tutuklanmış 529 Allah yarenine idam kararı çıkarılmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Bu karar insanlığa karşı işlenmiş büyük bir suçtur”

Tarihin Firavunlarını bile şaşkınlığa düşürecek Zalim Sisi ve yandaşlarının almış olduğu bu kararları insanlığa karşı işlenmiş büyük bir suç gördüklerini belirten Yaman sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu suçun baş müsebbibi başta Firavun Sisi ve yandaşlarını kınıyoruz. Ayrıca bu insanlık dışı darbeyi yapan, yaptıran, destek ve yardımcısı olan başta İsrail, Amerika ve Batılı devletler ile destekçileri Suudi Arabistan ve tüm şer güçlerini lanetliyor, küfre çanak tutan ve yapılan zulümlere sessiz kalan devletleri kalbimizin derinliklerinden kopan en acı çığlık ve haykırışlarla Allah azze ve celleye şikayet ediyoruz.”

Açıklamanın sonunda Yaman, “Bizler; Mazlum Mısır Müslümanlarına sabır dilerken, yanlarında olduğumuzu belirtiyor, Allah’ın izni ile tüm şer odaklarının nasıl bir inkilapla yıkılacaklarını görme vaktinin çok yakın olduğuna iman ediyoruz.” şeklinde tepki gösterdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir