• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
AGD'den Siyeri Nebi Bilgi Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


BATMAN – Türkiye’deki ahlaki ve yozlaşmaya karşı Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi’nin tüm Türkiye geneli lise öğrencilerine yönelik düzenlediği Siyer-i Nebi yarışması Batman’da da 26 Nisan’da yapılacak.

 

Yapılacak olan yarışma ile ilgili basın toplantısı yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Batman Şubesi Başkanı Lokman Özkan, 26 Nisan’da yapılacak sınav öncesi sınava girmek isteyenlerin kayıt yaptırmaları gerektiğini söyledi.Özkan, “İnsanların en hayırlısı, insanlara en çok faydalı olandır’ düstüru ile hareket eden Anadolu Gençlik Derneği kurulduğu günden bu yana insanlığın iki cihan saadeti için çalışmış ve çalışmalarına devam edecektir. Özellikle ülkemizdeki ahlaki ve yozlaşmaya karşı yapmış olduğu eğitim ve sosyal programlarla bunu ortaya koymaktayız. Bir toplumun gücü topu ve tüfeği değildir, onun inançlı ve imanlı gençliğidir. Amacımız, lise öğrencilerinin aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamber Efendimizin hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamayı ve örnek bir nesil yetiştirmeyi sağlamaktır.” dedi.

 

Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili sorulardan oluşacak bir sınav yapılacağını ifade eden Özkan, “Bu sınav öncesinde belirlediği bir tarihte öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan, İrfan Yücel tarafından hazırlanmış olan Peygamberimizin Hayatı isimli kitabı ile sınava girmek isteyenlere daıtılarak kayıt yapılacaktır. 26 Nisan’da İl Milli Eğitim Müdürlükleriyle beraber belirlenen okullarda, Anadolu Gençlik Derneğinin kendi belirlediği sınav gözetmenleriyle sınav yapacak ve dereceye girenleri ödüllendirecektir.” ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir