• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Fransız Irkçı Partisi adayından İslami değerlere hakaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FRANSA- Fransa’da hafta sonu yapılacak belediye seçimlerinin ikinci tur öncesinde Irkçı Partisi (FN) Belediye Başkan Adayı  Laurence Truchot,  Sebiscotte   Seb adlı kişinin Facebook hesabından, camilere yönelik alçakça yaptığı paylaşımı desteklediğini açıkladı.

 

Sebiscotte Seb adlı kişinin Facebook hesabı  üzerinden paylaştığı fotoğraf, bir dilim domuz eti ve İstres şehrindeki caminin adresi bulunan bir zarfı içeriyor. Seb,  paylaştığı fotoğrafta, domuz etini zarfta adresi bulunan camiye gönderdiğini belirtiyor.

 

Sebiscotte Seb’in paylaştığı fotoğrafla  ilgili yorum yapan Irkçı Partisi (FN) Belediye Başkan Adayı          Laurence Truchot’un  kendi hesabından yaptığı  paylaşımda,   “Bütün Fransız vatan severleri bu kardeşimizin yaptığını yapmasını istiyorum, ben de yapacağım, tebrikler Seb. Aranızda bomba yapmasını bilen varsa bana ulaşsın, bu pis camileri havaya uçuralım” dediği görünüyor.

 

Truchot gelecek tepkilerden çekinerek konu ile ilgili kendini savunmak için katıldığı bir radyo programında, bu paylaşımı kendisinin yapmadığını hesabının iki sene önce çalındığını ve polise gidip suç duyurusunda bulunduğunu, ama polislerin suç duyurusunu kabul etmediğini belirtti.

 

Laurence Truchot’nun yaptığı bu açıklama ise, Fransa’daki Müslümanlar tarafından inandırıcı bulunmuyor  ve cesurca yaptığı bu saldırıyı kabullenmesini istiyorlar. (Enes Suiçer-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir