• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR Bitlis`te gençleri dinledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Hür Dava Partisi Bitlis Belediye Başkan adayı Cengiz Karakaya,  düzenlenen bir programda Bitlisli gençlerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Parti il binasında düzenlenen programa çok sayıda Bitlisli genç katıldı.

 Yerel yönetimler tarafından gençlere istenilen değerin verilmediğini belirten Karakaya, Hür Dava Partisinin gençlere yönelik maddi ve manevi olarak kalkınması için çok önemli ve hayati projeler geliştirdiğini söyledi.

 Kurulma sebeplerinin hem İslami hem de insani olduğunu hatırlatan Karakaya, şunları belirtti: “Bizler İslami bir partiyiz. Tarih boyunca rejim ve ona maşalık yapanlar, bu Müslüman halkı, sahip olduğu İslami değerlerinden uzaklaştırmak ve onun bu değerlerini yasaklamak için gayret gösterdiler.

"Kur`an dersi verenleri fişleyip zindanlara attılar"
Kimi zaman yasaklamaya güçleri yetmediğinde gençlerimizin üzerinde oyunlar oynayarak onları bu değerlerden uzaklaştırmaya çalıştılar. Camileri kapattılar, Kur’an`ı yasakladılar ve medreseleri kapattılar. Bu yasakları ve kapatmaları yapamadıkları zamanlarda, camiye ve medreseye giden öğrencileri, Kur’an dersi verenleri fişlediler. Onları tutuklayarak işkencelerden geçirerek zindanlara attılar. Bu Müslüman halka yapılan en büyük hakarettir. İşte bu zulmün sona ermesi ve herkesin inancını baskı altında kalmadan yaşayabilmesi için HÜDA PAR ortaya çıktı." dedi. 

"En büyük projelerimizden biri de gençlere yöneliktir"
HÜDA PAR’ın en büyük projelerinden birinin de gençlere yönelik olduğunu ifade eden Karakaya, “Bizler öyle bir gençliğin oluşmasını istiyoruz ki, bu gençlik; harabe mekanlarda madde bağımlısı olmasın, okul önlerinde gençliği zehirleyen uyuşturucu tacirleri olmasın. 

Eline molotof alarak kendi halkının evini, işyerini, aracını yakmasın. Geceleri sokaklarda dolaşarak insanların yolunu kesip haraç toplamasın. Uyuşturtucu parasını bulmak için öz annesini bıçaklarla doğrayacak kadar vahşi olmasın. Başkasının namusuna, ırzına ve malına göz dikmesin.
 
İnşallah HÜDA PAR’ın gelişiyle bu durumda olan gençlik tam tersi annesine, babasına, toplumuna saygılı, yararlı ve dürüst bir gençlik oluşacak. Böyle bir gençliğin oluşması ancak hem maddi hem de manevi bir kalkınmayla mümkündür.” şeklinde konuşarak gençlerle yaklaşık bir saat sohbet etti.

Program gençlerin sorularını cevaplamakla son buldu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir