• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yaşlılarımıza önem vermeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RİZE - Rize İl Sağlık Müdürlüğü,  Yaşlılar Haftası" dolayısıyla evde sağlık hizmeti alan hastaları ziyaret etti.  Ziyaretlerde Vali Yardımcısı Bahattin Alp Arslanköylü,  Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe Gülbahar Hatun Derneği temsilcileri ile evde sağlık hizmeti sunumu gerçekleştiren sağlık personelleri hazır bulundu.

 

Fener Mahallesi’nde bulunan Suriye Telci(82) ve Mecbure Kuş’a (78) yapılan ziyaretler sırasında konuşan  Vali Yardımcısı Bahattin Alp Arslanköylü, her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılığın hayatın çok özel bir dönemi olduğunu söyledi.

 

Arslanköylü,"Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir." dedi.

 

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, içinde bulundukları haftanın yaşlılara saygı haftası olduğunu, fakat yaşlılara her zaman saygı duyduklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Özellikle yatağa bağımlı yaşlı hastalarımız ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerini  en iyi şekilde alabilmeleri için gerek sağlık kurumlarımıza gidiş gelişlerinde sağladığımız ambulans hizmetleri,  kurumlarımızda yapılması gereken tedavilerde öncelik verilmesi ve evde sağlık hizmetleri kapsamında hizmetin bulundukları ev ve aile ortamında sağlanması gibi çeşitli imkanlar sunmaktayız. “dedi.

 

“Evlat ve torunlarının sevgisi hiç kimse yer edemez”

 Tepe şöyle devam etti: “Hastaya bakım konusunda ailelerin de gerek duyuldukça ev ortamında eğitimleri sağlanarak bilinçlendirilmelerini sağlamaktadır. Çünkü yapılan çalışmalar yaşlıların kendi ev ortamlarında kalmayı ve bakım almayı tercih ettiklerini göstermektedir. Bizler büyüğüne ve yaşlısına saygı duyup değer veren bir kültürden geliyoruz bu nedenle yaşlılarımızın huzur yada bakım evlerinden çok ailelerinin yanında kalarak; ihtiyaç duydukları saygı ve sevgi ortamında sağlık ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğine inanıyoruz. Elbette ki gerek huzur evlerinde gerekse de rehabilitasyon merkezlerinde yaşlılara en iyi imkanlar sağlanmaktadır.  Bu kurumlarda bütün imkanlar bu kıymetli büyüklerimizin huzuru için seferber edilmektedir. Ancak ne olursa olsun hiçbir ortam onlara öz evlatlarının torunlarının, verebileceği sevgi ve huzur ortamını sağlayamaz. Bu nedenle anne veya babası bir sebeple  huzur veya bakım evlerinde olan insanlarımızın ‘acaba başka hiçbir seçeneğimiz yok muydu?’ şeklinde düşünmelerini istiyorum.

 

“Amacımız yaşlılarımızı rahat ettirmek olmalı”

Hayatlarının geriye kalan kısmında yaşlılarımızı mümkün olduğunca rahat ettirebilmek aile ve toplum olarak hepimizin amacı olmalıdır. Bu nedenle değeri ortalama 1000 tl civarında olan bu hasta karyolalarını bizlere bağışlarlar ise her bir karyola birçok hasta ve yakınını çok mutlu edeceğini bilmelerini isterim. Çünkü bu yataklar tutanak ile hasta sahiplerine verilmekte, ihtiyaçları sona erdiğinde geri alınıp sırada bekleyen başka bir hastaya verilmektedir. Şuan itibari ile 150’nin üzerinde hastaya karyola verilmesi sağlanmış ve hala sırada bekleyen hastalarımız vardır.” (İlyas Tunç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir