• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
"İlahiyat camiası İslam düşüncesinin neresinde"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu, "İlahiyat Camiası İslam Düşüncesinin Neresinde?" konulu konferans verdi.

 

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda düzenlenen programın açılış konuşmasını, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat yaptı. Konferansın konusuna dikkat çeken Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, "Bugün burada çok önemli bir soruyu sorgulayacağız. Geçmişte, bu soruya cevap verenler çeşitli bedeller ödemek zorunda kaldı Türkiye'de." dedi.

 

Konuşmacı Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu'nun da aynı sebeple bedel ödeyen biri olduğunu dile getiren, Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, "İnsanlar sıkıntılarla karşı karşıya kalmadıkça fikir üretemiyorlar. Bu yüzden hocamızın burada sunacağı bilgilerin, dinleyenlere ufuk açacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

 

Ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu, öncelikle İslami ilimleri tanımlayarak "İslami ilimler, Kur'an ve sünnetle beraber ilerleyen bir yaşam biçimidir." dedi.

 

İslami ilimler geleneğine de değinen Prof. Kırbaşoğlu, Sünnilik, Şiilik, İbadiyye, Zeydilik ve Mutezile olarak tanımlanan 5 yaşayan ana akımdan oluşan bu geleneklerle ilgili bilgi verdi.

 

Farklılıklarımıza sahip çıkmalıyız
Kırbaşoğlu, "İlk yapacağımız şey, İslam geleneğinin tarihi boyunca tüm mezheplere sahip çıkmaktır. Fikir üretirken de tüm ekol ve fikirleri göz önüne almamız gerekiyor. Biz mezhep farklılıklarında, bardağın hep boş tarafını görüyoruz. Oysa ortak noktalarımız farklılıklarımızdan çok daha fazla." ifadelerini kullandı.

 

İlahiyat alanında çok önemli tespit ve açıklamalarda bulunulan program ilgiyle takip edildi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir