• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
HÜDA PAR Derik Adayı projelerini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Derik ilçesi Belediye Başkan Adayı Abdulvahap Koyuncu, projelerini açıkladı.

 HÜDA PAR’ın inanç, kimlik ve hizmet sloganıyla yola çıktığını ifade eden HÜDA PAR Derik Belediye Başkan Adayı Koyuncu, ilçenin altyapısındaki eksikliklerden kaynaklanan sorunları çözecek projelerinin yanı sıra halkın manevi yönünü dikkate alan hizmet projelerinin de bulunduğunu kaydetti.

 HÜDA PAR Derik Belediye Başkan Adayı Abdulvahap Koyuncu, projelerini şöyle sıraladı:

  -Derik ilçemizin şimdiye kadar ihmal edilmiş alt yapı ve üst yapı sorunlarına köklü çözümler getireceğiz.

  -Derik’imizde bulunan mevcut mezarlıkların ağaçlandırılmasını, yeşillendirilmesini sağlayacak ve düzenli bakımlarını yapacağız.

 -Derik’imizin her mahalle ve köyüne erkek ve bayan bölümleri ayrı olan ve mescidi, yemekhanesi ile abdest yerleri bulunan taziye evleri yapacağız.

 -Derik’imizde ailelerin parklarda iyi vakit geçirmeleri çocukların keyifli zaman geçirmeleri ve dinlenmeleri amacıyla parklarda çocuk oyun alanları oyun grupları ve trafik bilinci oluşturmak için trafik eğitim parkları yapacağız.

 -Derikimizin yeşil oranının arttırılması için ağaçlandırma ve yeşillendirmeye ayrı bir önem vermekteyiz. Derik’imizin her tarafında yeşil alan ve parkların yapılması ve bahçelerin korunup bakımının yapılmasını sağlayacağız. Cami, mescid ve yeşil alan entegrasyonunu sağlayarak parkları camilerle buluşturup, parklardaki olumsuzlukları ortadan kaldıracak ve parkları ailelerin gönül rahatlığı ile kullanabilecekleri mekânlar haline getireceğiz.

 -Yetimler Allah’ın topluma emanetidir. Bunun için yetimlerle ilgilenerek onları eğitip yetiştirmek Müslümanların ahlaki ve hukuki görevidir. Sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde olarak, hayırseverlerin de katkıları ile yetimleri evlendirmek, eğitimlerini sağlamak, iş güç sahibi yapmak için elimizden geleni yapacağız.

 -“Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir.” diyen aziz bir peygamberin ümmetiyiz. Yardıma muhtaç insanımızın temel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde ihtiyaç sahipleriyle hayırseverleri buluşturacak gıda bankaları kuracağız. Mevcut olanları daha faal hale getireceğiz.

 -Derik’imizde bulunan alkol, uyuşturucu ve madde bağımlısı çocuk ve gençlerin rehabilitesi için sağlık kuruluşları ile beraber ıslah merkezleri projesini hayata geçireceğiz. Yalnız yaşayan kimsesiz yaşlıları tespit ederek onlara yardımcı olacağız.

 -Belediyenin istek veya eleştirileri hızla alıp iletişime geçmesi ve çözüm sunması için her türlü şikâyet, sorun ve görüşlerinizi 24 saat hizmet verecek şehremin birimine iletebileceksiniz.

 -Su sesinin verdiği huzurla bulunduğu ortama hem estetik hem görsel hem de serinlik katacak olan süs havuzları ve su kanalları ile Derik’imizi güzelleştireceğiz. Muhtelif yerlerine çeşme ve su sebilleri yaparak ilçe mimarisine estetik kazandıracak ve suya ulaşımı kolaylaştıracağız.

 -Derik’imizde gençlik meclisi ve yerel istişare meclisleri kurarak şehrin sorunları, çözüm önerileri, sosyal, kültürel vb. konularda meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve kanaat önderleriyle işbirliği içerisinde çalışıp şehrimizi beraber yöneteceğiz. Bu meclislerden gelen öneriler belediye meclislerinde değerlendirilerek şehir yönetiminde söz sahibi olmalarını sağlayacağız.

 -Derik’imizin beslenme ihtiyacını karşılayamayacak düzeyde olan fakir ve muhtaçlarını tespit ederek, hayırseverlerin de katkı sunabilecekleri şekilde fakir ve muhtaçlara sıcak yemek imkânı sunacak aşevleri kuracağız.

 -Aile kurumunun korunması, fuhşun önlenmesi, harama götüren yolların kapanması için evliliği kolaylaştırmak ve teşvik etmek toplumsal bir sorumluluktur. Bu amaçla maddi imkânsızlıklardan dolayı evlenemeyen fakir gençleri tespit edip gençlerimizin yuva sahibi olmalarını sağlayacağız.

 -Her alandaki ilerleme, iyi eğitilmiş insan potansiyeline bağlıdır imkânlar ölçüsünde ve adaletli bir şekilde muhtaç öğrencilere eğitim yardımı sağlanacaktır. Evli olup ta geçim sıkıntısı yaşayan öğrencilere hayırseverlerinde katkılarıyla kira yardımında bulunacağız. Fakir ve muhtaç ailelerin öğrencilerine giyim, çanta ve kırtasiye yardımı yapacağız. Öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak için etüt merkezleri açacağız.

 -Yaşam boyu eğitim anlayışı ile hemşerilerimizin kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak ve istihdam edilebilirliklerini arttırmak için meslek edindirme kursları açacağız.

 -Parklarda koşu parkuru yapılıp spor aletleri konarak ilçe sakinlerinin spor yapmasını teşvik edeceğiz. Gençlerimizin yaz tatillerini verimli geçirmelerini sağlamak ve sosyalleşmelerine katkı sunmak amacıyla gezilerin yanı sıra yüzme, basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi branşlarında eğitim verecek yaz spor okulları oluşturacağız. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir