• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
`CIA Gülen`i MİT`e Karşı Uyardı` İddiası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen medya kuruluşlarında yer alan iddiaya göre, Fethullah Gülen ve Mustafa Özcan şifreli ifadelerle, ABD istihbaratından gelen bilgileri değerlendiriyor.

Söz konusu konuşmada Gülen, Mustafa Özcan`dan, bir ABD istihbarat yetkilisinin kendisine gönderdiği istihbaratı alıyor.

ABD istihbaratı Gülen`e MİT`in Pensilvanya`daki faaliyetlerini artırdığını söylüyor, Gülen`i MİT`e karşı uyarıyor.

Konuşmada, kullanılan kod adlar dikkat çekiyor. MİT, "Dr. Sinan`ın Şirketi" olarak şifrelenmiş. Dr. Sinan`ın ise, paralel örgütün MİT sorumlusu Murat Karabulut olduğu belirtiliyor.

Yine konuşmada, ÖZBEK isimli bir şahıs var. Bu şahsın ise ABD istihbaratı ile Almanya`da görüşen örgüt üyesinin kod adı olduğu iddia ediliyor.

Mustafa Özcan, Gülen`i uyarırken, ABD istihbaratı ile, Gülen grubu temsilcisinin Almanya`da görüştüğünü, "Özbek (paralel örgütün CIA`yla görüşen elemanı) dostumuz var ya efendim, sizin oradaki yetkililerle (CIA) Almanya`da görüştüler. Zaman zaman görüşüyorlardı şeyle ilgili. Bizim bu Dr. Sinan Bey`in Şirketi (MİT) var ya efendim, o şirket oraya, onların da daha böyle dikkatini çekecek şekilde bazı elemanlar göndermişler. Orada oturan, orada görülen Türklerin sizin oraya giriş çıkışlarında daha böyle dikkatli olsak iyi olur dedi" sözleriyle anlatıyor.

Gülen ise uyarının, örgütün Almanya`daki faaliyetleri için olduğunu zannediyor, "Almanya için değil mi?" diyor.

Mustafa Özcan, "değil efendim, sizin orayla ilgili, oranın yetkililerinin de dikkatini çekmiş" diyerek CIA`nın MİT`e karşı yaptığı bu uyarının Pensilvanya ile ilgili olduğunu belirtiyor.

Öte yandan, Gülen`in bu yanlış anlamasından, örgütün Almanya`daki sızma ve diğer faaliyetleri de açığa çıkmış oluyor.

FOTOĞRAFLAR YAYINLANACAK İDDİASI

Konuşmanın yer aldığı videoda, paralel yapının yabancı istihbaratlarla olan ilişkisine dair fotoğrafların ve yeni konuşmaların yayınlanacağı bilgisi ekleniyor. (Kaynak: STAR)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir